Zonguldak´ın Kozlu ilçesindeki camilerde “Cami-Cemaat Formu” uygulaması başlatıldı. İmamlar, her vakit namazının sonunda camiye gelen cemaat sayısını müftülükten aldıkları forma yazıyor.

Kozlu Müftüsü Metin Aykut´un geçen ay başlattığı uygulama kapsamında, ilçe ve bağlı köylerdeki camilerde görev yapan din görevlilerine her ayın 15´inde 1 aylık “Cami-Cemaat Formu” dağıtılıyor. İmamlar, her gün vakit namazlarının sonunda gelen cemaat sayısını formda “sabah”, “öğle”, “ikindi”, “akşam” ve “yatsı” olarak belirtilen bölümlere yazıyor. İmamlar, sabah namazlarında okudukları sureleri de forma işliyor.
Formun altında, "Bu form cami görevlileri tarafından her namaz vakti sonundaki cemaat sayısı dikkate alınarak bizzat doldurulacak ve murakabe defterinin arasında bulundurulacaktır" notu yer alıyor.
Ay sonunda doldurulan formlar Müftülüğe teslim edilirken yeni ayın formları alınıyor.

DAHA VERİMLİ HİZMET İÇİN...

Kozlu Müftüsü Metin Aykut, daha önce görev yaptığı yerlerde de bu uygulamayı yaptığını belirterek, halkın cami görevlilerinden daha verimli hizmet alabilmelerine imkan sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Müftü Aykut, şöyle dedi:
"Bu formlarda, anında kaydı yapılan verilerle cami görevlilerinin ezber bilgilerinin çoğaltılması ve cemaatin artırılması yönünde teşvik, bir de göreve devamının kontrolünü sağlamak düşünülmüştür. Cemaatimizi rahatsız edici bir faaliyet değildir. Personelimizin cemaatiyle ne ölçüde ilgilendiğini, bir ay süresince cemaatin çoğalması veya azalması durumlarını görebilmek, cemaatin yoğunluğunu yerinde ve zamanında ölçebilmek hedeflenmiştir. Müftülüğümüz cami görevlerinin performansını ölçme gayesindedir."
Söz konusu formlar ile kontrol sistemini aktif hale getirdiklerini belirten Aykut, "İhtiyaç duyulması halinde cemaat yoğunluğuna göre kadro ve görevli sayısını artırmak, caminin yeterli olmaması gibi durumlarda bu verilerden yola çıkılarak genişletme çalışmaları, yeniden yapım veya yeni cami inşaatı projeleri hazırlanmasında da bu formlardan faydalanılmaktadır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi