Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Zonguldak Temsilciliği, üyelerine yönelik “Sendika Tanıtımı ve Temel Hukuk Bilgisi Semineri” düzenledi. Seminere, Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hayati Durmuş ve Osman Öztürk, Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Yıldıray Uysal ile üyeler katıldı.

Geçtiğimiz Cuma akşamı Zonguldak Öğretmenevi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminer, Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Yıldıray Uysal’ın açış konuşmasıyla başladı. Uysal, konuşmasında şunları söyledi:

“2013’ün 22 Kasım’ında, ‘Büyük Millet’ olma şuurunun bütün fertlerin topyekun katılımıyla gerçekleşeceğine ve büyük hedeflere küçük fakat samimi adımlarla yürüneceğine inanan, şahsi arzuların yerine milli ruh ve milli düşüncenin; egonun yerine diğergamlık ve kolektif şuurun geçeceği, birbirini tanımayan fertlerin, kendileri gibi kimselerin varlıklarını hissedeceği ve hemen herkesin içtimai bir varlık olduğunu yeniden duyup yaşayacağı dönem için birleştirici ve yumuşatıcı bir harç olarak çalışmayı amaçlayan, mensubu olmakla büyük onur duyduğumuz bir sendika kuruldu. Aktif Eğitimciler Sendikası.

Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, Türkiye geneli yaklaşık 26 bin, Zonguldak genelinde de 173 üyesi olan büyük bir aileyiz. Temsilcilik olarak bu ailenin her ferdinin gönlümüzde müstesna bir yeri vardır. Haksızlığa uğrasa da Hakk’tan ayrılmayan, makam tekliflerini elinin tersiyle itip bunu kendine hakaret sayan, rızkın Allah’tan olduğuna şüphe duymaksızın inanan böylesi değerli insanların gönlünde olmak ise şahsımın en büyük arzusudur. Sizden aldığımız güç ve cesaretle inandığımız doğruları gerek yerel basında, gerek internet medyasında, gerekse sosyal medyada dilimizin döndüğünce kamuoyuyla paylaşıyoruz ve paylaşmaya da devam edeceğiz. Fakat sesimizin daha gür çıkması, yanlışa niyetlenmiş olanların iki kere değil, 5 kere, 10 kere düşünmesi için daha güçlü olmaya mecburuz. Bizler sizin her birinizi 10 tesirinde-100 tesirinde görsek de resmi makamlar sizi herkes gibi sanıp sayınızı 1’le çarpıveriyorlar. Ne demek istediğimi anlamışsınızdır. Sendikal dünyada sayınız kadar değeriniz vardır ve sayınız kadar güçlüsünüzdür. Bizim sayımız ise il genelinde sadece 173. Genel Merkezin verdiği hedefe ulaşmak için 40, ilimizde bir şube açmak için ise en az 227 üyeye ihtiyacımız var. Ben inanıyorum ki; Allah’ın izniyle el attığı her işte muvaffak olmuş sizler sendikamıza yeni üyeler kazandırmak ve sendikamızı Türkiye genelinde ve Zonguldak ilinde hak ettiği konuma ulaştırmak için elinizden gelen gayreti göstereceksiniz.”

Seminer, Aktif Eğitim-Sen tanıtım videosu ve “Kum Sanatı ile Sendikamızın Öğretmene Bakışı”nı anlatan videonun ardından, Aktif Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş’un “Temel Hukuk Bilgisi” konulu sunumu ile devam etti. Sunum sırasında hukukla ilgili çok önemli bilgiler aktaran Genel Başkan Yardımcısı Durmuş, sunumunun ardından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” vesilesiyle kadın üyelerle beraber bütün kadınların “Dünya Kadınlar Günü”nü kutladı.

Yüzü aşkın üyenin katıldığı seminer, İl Temsilcisi Yıldıray Uysal’ın Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş’a çiçek takdimi ve üye Halil Duman’ın “Aktif Bebek Battaniyesi” takdimi ile sona erdi. Genel Başkan Yardımcısı Hayati Durmuş’un, kendisine takdim edilen çiçeği, en son kadın üyelerden Ümüş Kundakçı’ya takdim etmesi gecenin sürprizi oldu.

Sunuculuğunu Yayla Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Faruk Yılmaz’ın yaptığı gece, üyelerin memnuniyet ifade eden değerlendirmeleriyle sona erdi.

Seminerin sonunda bir teşekkür konuşması yapan Aktif Eğitim-Sen İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, “Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilciliği olarak, haftanın yorgunluğuna rağmen, uzak-yakın demeden geceye katılan üyelerimize, seminerde büyük emeği bulunan koordinasyon kurulu üyelerimize, değerli sunumlarıyla bizleri aydınlatan Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hayati Durmuş’a ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran diğer bir Genel Başkan Yardımcımız Sayın Osman Öztürk’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi