Van’da, 2009 yılındaki muhtarlık seçimleri sırasında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından 3 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin 17 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Güvenlik gerekçesiyle Zonguldak 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen duruşmada savcı, 12 sanık için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 6 kez ayrı ayrı 13 ila 20 yıl hapis cezası verilmesini ve diğer 5 sanığın beraat edilmesini mahkeme heyetinden talep ve mütalaa etti.
Sabah erken saatlerde tutuklu bulundukları Zonguldak Beycuma M Tipi Cezaevi’nden Zonguldak Adliyesi’ne getirilen tutuklu sanıklar Halis G., Kasım K., İkram B., Gürgin A. hakim karşısına çıktı. Diğer tutuksuz sanıklar Zeki B., Memduh K., Mehmet Kasım B., Mustafa B., Tahir A., Enver B. de mahkeme salonunda hazır bulundu.
Savcının mahkeme heyetine sunduğu mütalaasında sanıklar Halis G, Abdulhekim Y., Mehmet Kasım B., Ahmet A., Memduh K., Mustafa B., Tahir A., Kasım K., İkram B., Enver B., Gürgin A., Mehmet B. için “fikir ve eylem birliği içerisinde, kan gütme saiki ile 3 kişiyi öldürmek” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve “kan gütme saiki ile adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 6 kez ayrı ayrı 13 ila 20 yıl arası hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep ve mütalaa edildi. Savcı, diğer sanıklar Refika G., Recep K., Savcı B., Zeki B., ve İmdat B. için ise suça katıldıklarına ilişkin yeterli delil ve kanıt olmadığından ayrı ayrı beraat kararı verilmesi yönünde mütalaasını mahkeme heyetine sundu.
Mahkeme heyeti davanın 6 Nisan 2015 tarihine ertelenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

OLAY

Van’ın Erçek beldesine 10 kilometre uzaklıktaki 175 haneli, bin 350 nüfuslu Ilıkaynak Köyü’nde yaşayan 3 aile arasında 29 Mart 2009’daki muhtarlık seçimi sırasında çıkan kavgada 1 kişi ölmüştü. Olayın ardından 26 Aralık 2009’da Van’dan köye giden ve içinde 9 kişinin bulunduğu iki otomobile uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Aziz E., oğlu Eyüp E. ve İbrahim E. hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralanmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi