ZONGULDAK´ta, Çınartepe Aile Sağlığı Merkezi´ne gece pencereden giren kimliği belirsiz kişiler, hastaların kimlik ve muayene bilgilerinin yer aldığı 3 bilgisayarı çaldı. Polisin inceleme yaptığı sağlık merkezinin kapısına ve pencere camına, ´Hırsızlık olayından dolayı kapalıyız´ yazısı yapıştırıldı.

Çınartepe Mahallesi Adnan Menderes Caddesi´nde üst katı lojman, alt katı Kuran Kursu olarak kullanılan 3 katlı binanın ikinci katında hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi´ne sabah gelen çalışanlar, bilgisayarların olmadığını görünce polise haber verdi. Gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemede, dışarıdan yapılan merdivenle çıkılan ikinci kattaki sağlık merkezine pencereden giren kimliği belirsiz kişelerin, hastaların kimlik ve muayene bilgilerinin bulunduğu 3 bilgisayar ile kuruma ait bir cep telefonunu çaldığı belirlendi.

´KAPALIYIZ´ YAZISI

Polisin incelemesi sırasında sağlık merkezinin kapısına ve pencere camına, ´Hırsızlık olayından dolayı kapalıyız´ yazısı yapıştırıldı. Sağlık merkezine gelen hastalar, bilgisayarlar olmadığı için işlem yapılamadığı gerekçesiyle muayene edilemedi. Sadece tansiyon veya şeker ölçmek için gelen hastalara hizmet verildi. Muayene için gelen hastalardan bazıları, sağlık merkezinin bilgisayarlarını çalanlara tepki gösterdi.

MUHTAR: ZARAR 10 BİN LİRA

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, kurumun 3 bilgisayar ve 1 cep telefonunun çalındığını, yaklaşık 10 bin liraya yakın zarar olduğunun belirlendiğini söyledi. Girgin, şöyle konuştu:

"Maddi zarar önemli değil. Önemli olan bilgisayardaki kimlik bilgileri, çocukların aşı günleri, gebelerin gün takibi, hastaların ilaçları ve takipleri tamamen gitti. Çok zor durumdayız. Bu kayıtlarımız olmadığı için sağlık ocağı kapalı, hastalara hizmet veremiyor. Emniyet teşkilatı geceden itibaren çalışmalarını sürdürüyor."

BİLGİLER YEDEKLENMİŞ

Halk Sağlığı Müdürü Yusuf Kaya ise hastalarla ilgili bilgilerin 2 günde bir flash bellekler de yedeklendiğini belirterek, "Çalınan bilgisayarların yerine sağlık merkezine 3 bilgisayar verilecek ve flash bellekteki bilgiler programlanacak. Bu da 3-4 saati buluyor. Sistemin kurulması zaman aldığı için bugün hastalara hizmet verilemiyor. Ancak Pazartesi gününden itibaren sorunsuz hizmet vermeye devam edilecek" diye konuştu.

Polis, hırsızlık olayı ile ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi