Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 7 Mart 1983 tarihinde TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen ve 103 madencinin şehit olduğu kazanın 32’nci yıldönümünde maden şehitlerini andı.

Milletvekili Ulupınar, anma mesajında, “Günümüzde birçok alanda kullanılan doğal kaynakların elde edilmesinde, değerli madencilerimizin emeği göz ardı edilemez. Geçimlerini sağlayabilmek için tehlikeli ve zor koşullar altında canları pahasına çalışan madenci arkadaşlarımız çok büyük emek vermektedirler. Ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaktadırlar. Madencilik sektörü tehlikeli ve riskli bir iş koludur. Bu nedenle büyük facialar ve can kayıpları yaşıyoruz. Ne yazık ki, ilimizde beş binin üzerinde maden şehidimiz var. Bu tür kazaların dünyada ve ülkemizde bir daha yaşanmaması en büyük dileğimizdir. İlimizde ve ülkemizdeki diğer maden ocaklarında meydana gelen kazalarda yaşamını yitiren madenci kardeşlerimize, maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Mehmet Salih Demir de, yayımladığı anma mesajında, “32 yıl öce, 7 Mart 1983 tarihinde, TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü´nde meydana gelen grizu faciasında 103 maden işçimizi şehit verdik. Zonguldak´ın bu acı kaderi bir kez daha yüreklerimizi dağladı, bir kez daha kedere boğulduk. 32 yıl sonra bugün, tüm maden şehitlerimizi, aziz ruhlarının şad olması dileğiyle rahmetle anıyor, en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi