Herşey 5 Şubat 2014 tarihli mesajlaşmayla başladı;

Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz sayfamızı ilgiyle takip eden ve destekleyen bir arkadaşımız. Sayfamızın amacı olan Zonguldak kent hafızasını korumak, yaşatmak ve arşivlemek ilkesini kendi yayın organında haber yaparak mücadele veren bir Zonguldaksever...Yaklaşık üç ay önce bizi arayarak kendi yayın organında sayfamıza bir köşe vermek istediğini ve işbirliği yapmamız konusunda teklifte bulundu, bizde kazanan Zonguldak olacağı düşüncesiyle tereddütsüz kabul ettik.

Bugünden itibaren Pusula Gazetesi´nin bir köşesinde daha geniş kitlelere ulaşarak Zonguldak kent arşiv çalışmalarımızı sizlerin desteğiyle genişleteceğiz. Sizlerden ricamız bu çalışmalara bizzat dahil olmanız ve bu şehrin mazisinde yaşanılmış iyi-kötü, güzel-çirkin her türlü tarihsel ve görsel efemerayı kent hafızası adına bizlerle paylaşmanızdır. Sararmış bir fotoğraf, belge veya obje bakıldığı zaman insana derin bir nefes aldırabiliyorsa bilinki bu duygu paylaşıldığında daha da önemini arttırır. Desteklerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Atilla Öksüz´e bu güzel düşüncesi için teşekkür ediyor, Zonguldak Nostalji ve Pusula Gazetesi işbirliğinin güzel çalışmalara vesile olmasını diliyoruz...

Zonguldak Nostalji

Yüksel Yıldırım

Editör: Pusula Gazetesi