Zonguldak’ın sevilen ismi, en güler yüzlü beden eğitimi öğretmeni Burhan Özkan, sevenlerinin ve öğrencilerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Başkanı, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni, folklor eğitmeni ve Zonguldaklıların “Burhan Abisi” Burhan Özkan, dün kalp krizi geçirmiş ve Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Burhan Özkan için ilk tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü’ne ait Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu’nda yapıldı. Buradaki törene, AK Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile sevenleri katıldı.

Konuşmalar yapılması ve duaların edilmesinin ardından Özkan’ın naaşı, Acılık Hz. Ali Camisi´ne götürüldü. İkindi vakti kılınan cenaze namazına; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Milletvekili Aday Adayları Hamdi Uçar, Salih Demir, CHP Milletvekili Aday Adayları Şerafettin Turpcu, Harun Akın, Deniz Yavuzyılmaz, Halil Furat, Zonguldak eski Valisi ve MHP Milletvekili Aday Adayı Yavuz Erkmen, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, işadamları, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler, Burhan Özkan’ın eşi ve Ahmet Erdoğan İlkokulu öğretmeni Ferah Özkan’a sarılarak ağladılar. Ferah Özkan ve kızı Duygu Özkan’ın feryatları, sevenlerinin yüreklerini dağladı. Özkan’ın öğrencileri, tabutun başında da uzun süre gözyaşı döktü.

Kılınan cenaze namazının ardından Burhan Özkan´ın naaşı Kozlu Aile Mezarlığı´nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

Pusula Gazetesi ve Pusula TV olarak, değerli büyüğümüz Burhan Özkan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Editör: Pusula Gazetesi