Bülent Ecevit Üniversitesi’nin (BEÜ) sürdürdüğü kalite çalışmaları kapsamında Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne FEDEK tarafından verilen akreditasyon belgesinin takdim töreni, dün gerçekleştirildi.

Fen, Edebiyat, Fen Edebiyat, Dil ve Tarih Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 27 Aralık 2015 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’ne verilen akreditasyon belgesi, Merkez Kampüs Tahir Karauğuz Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle takdim edildi.

Programın açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Şen yaptı. Şen, tüm sektörlerde ulusal ve uluslararası büyük bir rekabetin yaşandığını ve bununla birlikte kaliteli ürün ve hizmeti sunanların her zaman başarılı olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

“Kalitenin her türlü başarıyı beraberinde getireceğine inanıyorum. Biyoloji Bölümü, Fakültemizde bu kalite standartlarını yakalayan ve akredite olan ilk bölümdür. Bölüm Başkanımız başta olmak üzere emek veren tüm akademik ve idari personelimizi candan kutluyorum. Bu süreçte bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e ve tüm yöneticilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Umarım tüm bölümlerimiz kısa bir süre içerisinde akreditasyonlarını alırlar.”

Akreditasyon belgesinin FEDEK üyesi Prof. Dr. Osman Yavuz Ataman tarafından Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel’e takdim edildiği törene; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk Güven, Prof. Dr. Ahmet Altın, Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Uzun, FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşe Kara Hansen, Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ataman, akreditasyon belgesinin takdiminden önce yaptığı konuşmada, FEDEK’in nasıl bir organizasyon olduğu ve görevleri hakkında bilgi verdi. FEDEK tarafından verilen akreditasyonların içeriğini, başvuru ve ön değerlendirme çalışmalarını da anlatan Ataman, “BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nün akredite olması dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer başta olmak üzere tüm yöneticileri, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Şadi Şen’i ve geçmişte görev yapan tüm dekanları, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Kemal Büyükgüzel’i, Bölümün tüm öğretim elemanlarını, idari hizmetlerde görev alan tüm çalışanlarını kutluyorum. Biliyorsunuz ki; akreditasyon bir hedef değil, daha kaliteli bir öğretim için devam eden süreçtir. Bir sonraki değerlendirmede bu sürecin başarılarla devam etmesini temenni ediyorum.”

Prof. Dr. Ataman, Prof. Dr. Ayşe Kara Hansen’i kürsüye davet etti. Ataman ve Kara Hansen, Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel’e, BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü FEDEK Akreditasyon Sertifikası’nı birlikte takdim ettiler.

Sertifika takdiminin ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Büyükgüzel, akreditasyonu alabilmek için bölüm olarak gerçekleştirdikleri süreci anlattı. Büyükgüzel, süreçte emek veren tüm çalışma arkadaşlarını kutlayarak Rektör Özer başta olmak üzere tüm yöneticilere teşekkür etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Haluk Güven de programda yaptığı konuşmada akreditasyonun önemine değinerek, şunları söyledi:

“Bir çalışma yapıyorsunuz. Bu çalışmadaki hatalarınızı ve eksiklerinizi kendiniz göremezsiniz. Birilerinin size çalışmanızın daha doğru olması için eksiklerinizi söyleyip, yol gösterici olması gerekiyor. FEDEK ve MÜDEK gibi kuruluşlarımız öğretimin kaliteli hale getirilmesi için bu yol gösterici görevini yapıyorlar. YÖK tarafından kabul görülen akreditasyon sertifikalarını veriyorlar. Biyoloji Bölümümüzün büyük uğraşları sonucunda elde ettiği akreditasyonda emek veren herkesi kutluyorum. Bizlerle olan FEDEK üyelerine destekleri dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum.”

Prof. Dr. Güven, program sonunda Prof. Dr. Ataman ve Kara Hansen’e teşekkür armağanları takdim etti. Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

BEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, FEDEK tarafından 27 Aralık 2014-27 Aralık 2019 tarihleri arasında beş yıllığına akredite edildi. Bölüm böylece Türkiye’de akreditasyon alan üçüncü biyoloji bölümü oldu.

Editör: Pusula Gazetesi