Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 25-28 Şubat 2015 tarihleri arasında 12 adet veli-öğrenci ve öğretmen semineri düzenledi. Kozlu Lisesi Spor Salonu’nda Uzman Psikolog Özkan Şenol tarafından veli, öğretmen ve öğrencilere, “Çocuğunuzun ve Ailenizin Farkında mısınız?”, “Sınıfı Yönetebilmek”, “Sınav Kaygısı”, “Ders Problemleri ve Çözüm Yolları” gibi konularda 12 adet seminer verildi. Seminerlere, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’na girecek 8’inci sınıf öğrencileri ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) girecek 12’nci sınıf öğrencileri, velileri ve öğretmenler katıldı.

Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, seminerlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu seminerler kapsamında yakında sınava girecek olan 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerinin tamamına, velilerine ve öğretmenlere yönelik çalışmalar yapıldı. Ebeveynler çocuk yetiştirme konusunda çoğu zamanda gerek bilgi açısından, gerekse doğru ve etkili tecrübe açısından yoksun oldukları için zorluk çekiyorlar. Ebeveynler, bu zorluk esnasında doğru hamleleri yapamadıkları için çoğu zaman bu hamleler aile içi şiddete ve bağların, ilişkilerin zayıflamasına neden oluyor. Çocuğunu yakından tanıyan ebeveynler onlara nasıl davranacaklarını biliyor, onların sorunlarına yapıcı ve çözüm odaklı yaklaşabiliyor. Bu seminerlerde, ebeveynlere çocuklarla ilgili bilgiler verildi ve çocuklarla iletişimde zorlandıkları durumlara ilişkin pratik çözüm önerileri bulunuldu. Öğrencilerimize yönelik yapılan çalışmalarda, verimli ders çalışma yöntemleri, sınav kaygısı, motivasyon ve ders problemleri ve çözüm yolları konularında bilgiler verildi. Öğretmenlerimizle iletişim, öğretim yöntem ve teknikleri konularında bilgi paylaşımları yapıldı” dedi.

Müdür Gök, bu çalışmalarda Kozlu ilçesinde sınava girecek tüm öğrencilere ulaşıldığını, velilerden yoğun katılımın olduğunu belirterek, çok önemli bir alan çalışması yapıldığını, bu anlamda Kozlu’da altyapının oluştuğu öğrenci-öğretmen-veli açısından çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Öte yandan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKKA) 2014 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait “Eğitim İçin Engelim Yok. Okul Evimde Projesi”nin seminer çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda “Sınıfı Yönetebilmek” konulu seminer ise, BAKKA Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminerin tamamlanmasının ardından konuşan Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, "Oldukça eğlenceli ve keyifli geçen 90 dakikalık sürenin sonunda öğretmenler hem sıkılmadan seminer dinlemiş, hem de kafalarındaki soru işaretlerine cevaplar bulmuştur. Bu ve bunun gibi hizmet içi eğitim bilgilendirmeleri, öğrenci bilgilendirmeleri gibi seminerlerin devamı gelecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konuya çok önem veriyoruz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi