Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Sağlık- Sen&[#]8217;de kendisi için düzenlenen bu yemekten ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirterek; "Herkes bizim yetkili sendika olma hedefimizi çok uçuk bir hayalcilik olarak eleştirdi. Biz yetkili sendika olacağız dediğimizde bazıları bize gülmüşlerdi" dedi.

Memur-Sen´e bağlı Sağlık-Sen, üyeleri dün Kozlu Öküşne İnegöl Köfte Salonu´nda Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş ile yemek bir araya geldiler. Yemeğe; Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Nazım Erduran, Memur-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, eski İl Sağlık Müdürü Öner Güner, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Kazım Sarıcı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Cemal Çakmaklı, Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Emin Palancı, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Rüstem Albayrak, ve sendika üyeleri katıldı.
Sağlık-Sen Şube Başkanı Nazım Erduran yemeğin ardından bir konuşma yaparak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Erduran konuşmasına şöyle devam etti: "Zonguldak´ta bin 300, Türkiye genelinde 95 bini aşkın üyemiz var. Ayrıca sendikamız Zonguldak bölgemizde de bin 300´e aşkın üyesiyle en büyük sendikadır. Zonguldak´ın sağlık camiasındaki bütünlüğü bizleri çok mutlu ediyor. Bugün sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş onuruna yemek veriyoruz. İlimizde Sağlık-Sen çalışanları adına elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Yetkili sendika olduktan sonra omzumuzdaki yük daha da artmıştır."
Aşkar: ´Yetki bizi asla şımartmayacaktır´
Ardından Memur-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Zirveye çıkmak kadar zirvede kalmakta çok zor. Ben inanıyorum ki, zirveye ulaşmakla beraber üzerimizdeki yük bir kat daha arttı. Bu yükü layıkı ile yerine getirebilmek içinde gerek Sağlık-Sen Genel Merkez´in, gerekse Sağlı-Sen İl Yönetim Kurulu olarak bu konuda üzerine düşen sorumluluğu ve görevini yerine getirecektir. Memur-Sen olarak iki konuyu çok önemsiyoruz. 2000 yılında sendika yasası çıktığında ısrarla şunu söyledik? Grevsiz ve toplu sözleşmesiz sendika yasası istemiyoruz´ dedik. Bu sözü geçmişte söylüyorduk, bugün yine söylüyoruz. Bizim için iktidarda kimin olduğu önemli değildir. Bizim için önemli olan memur arkadaşlarımızın hakları ve hukuklarıdır. Memur-Sen´in bu toplu görüşme sürecinde birinci önceliğini, grevli ve toplu sözleşmede sendika yasası olması gerektiğini burada bir kez daha denklere ediyoruz. Bütün amacımız ve mücadelemiz bu doğrultuda olacaktır. İkinci olarak önemsediğimiz noktada memur sendikacılığı ile işçi sendikacılığından farklıdır. Memur sendikacılığında akademik sendikacılık anlayışı, hizmet sendika anlayışı daha ön plandadır. Memur-Sen ne devlete karşı bir sendikadır ve de devletin yanında yer alan sendikayı temsil eden bir kuruluştur. Memur-Sen milletin yanındadır, Memur-Sen bireyin özlük haklarını ön planda tutan bir sendikadır. Bugün Doğu&[#]8217;daki ve Güneydoğu&[#]8217;daki olan faili meçhullerin hesabını sormak Memur-Sen´in işidir. Yine Ergenekonun takibini yapmak yine Memur-Sen gibi sivil toplum örgütlerinin işidir. Bunun için gerek Zonguldak´ta gerek Türkiye genelinde işimiz zor ve yapacak daha çok işimiz var. Yetki bizi asla şımartmayacaktır. Yetki ile beraber bu milletin etkili sesi ve bu milletin duygularına tercüman olabilmek için daha güçlü bir şekilde çalışacağımızı söylüyoruz."
Durmuş: "Yetkili sendika olacağız
dediğimizde bize gülmüşlerdi"

Genel Başkan Yardımcısı Semih Durmuş, Sağlık- Sen Zonguldak üyelerinin kendisi için verdiği bu yemekten ötürü büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
Yetkili Sendika olmak için vermiş olduğu mücadeleleri anlatan Durmuş; "Bir araya gelmemizin amacı bizim dört yıllık süre aşamasında ne yapıp ne yapmadığımızı görüşmekti. İleriki zamanlarda daha uzun kapsamlı toplantılar düşünüyoruz. Çünkü Zonguldak´ta sağlık teşkilatımız 600 bini buldu ve vatandaş bizden sağlık hizmeti bekliyor. Bu konuda çok çalışmamız gerekiyor. Biz Türkiye´nin bütün illerini dolaşıyoruz. Bizim hepimize burada çok önemli görevler düşüyor. Biz Sivil Toplum Örgütü bürokratları olarak bu konuda çok iyi bir diyalog ortamı oluşturup çalışmayı hedefliyoruz. Bir buçuk yıllık genel merkez yöneticiliği hizmetimiz var. Biz 8 Şubat 2008´de Genel Merkeze seçildik. Seçildiğimizde Türk Sağlık-Sen´le aramızda 34 bin üye farkımız vardı. Yaptığımız ilk toplantıda da yetkili sendika olmayı kendimize hedef koyduk. O zamanlarda herkes bizi bu hedefi çok uçuk bir hayalcilik olarak algılamıştır. Ama biz bu hedefi bir bucuk yıl içinde gerçekleştirdik. Önce inanmak gerekiyor. Biz Zonguldak´ta şubemizi oluşturduğumuzda yetkili sendika olacağız dediğimizde arkadaşlarımız bizi destekledi. Hatta yetkili sendika olacağız dediğimizde bazıları bize gülmüşlerdi ama biz bu hedefi Zonguldak´ta gerçekleştirdik ve Türkiye´de ilk 5 ilin arasındaydık. Şuanda seçilerek Türkiye´de yetkili sendika olduk. Hedefimiz yetkili sendika olarak sağlık çalışanlarının sorunlarına ışık tutmaktı. Önceden sorunlarımızı Ankara´ya iletildiğimizde bunların ilgili makamlarda tartışıldığını düşünmüştük. Ama Ankara´ya gidince durumun böyle olmadığını gördük. Yani Ankara´da memur sendikacılık profesyonel zemine oturmamış. Genel Merkez´de 6 Türkiye´de 40 avukatımızla çalışıyoruz. Çok büyük 46 avukat ordumuz var. Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Sizler bizlere bütün sorunları iletmeniz ve bize yol göstermeniz gerekiyor ki, bizde bakanlıkta sizler adına yapılan çalışmaların takipçisi olacağız. Hedefimizi doğru belirlemiş olalım. Bizden beklentiler çok ve biz bunu layıkıyla yerine getireceğiz. Önemli olan Zonguldak ve Türkiye´mizde birlikte hareket edebilmeliyiz. Sorunları tartışarak çözümler üretmeliyiz. Bu çözümler Zonguldak´ımızı da yaşayan 3 bin sağlık çalışanı arkadaşımız ve 600 bin vatandaşımızı Türkiye genelinde 70 milyon ve 400 bini sağlık çalışanımızı ilgilendiriyor. Birlikten kuvvet doğar. Bundan sonraki süreçte sadece fikir fırtınası oluşturacağız. Zonguldak´ta sağlığı nasıl iyi noktalara getireceğimizi tartışacağız. Bu konuda inşallah hem Zonguldak memnun kalacak hem de bizler memnun olacağız. Herkesin katkısını bekliyorum. Zonguldak bizden hizmet bekliyor. Bu makamlarda oturuyorsak hizmet etmeliyiz. Yanlışımıza yanlış diyen doğrumuza doğru diyenlerden destek bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Haber: Nermin Akkaya)
Editör: Pusula Gazetesi