Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkanı Avukat Osman Yayla, Camlı Köşk’te çok sayıda partilinin katılımıyla aday adaylığını açıkladı. Aday adaylığı açıklamasında Yayla’ya; eşi Yüksel Yayla, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Milletvekili Aday Adayları; Şerafettin Turpcu, Halil Furat, Çiğdem Şekerci, Songül Malkoç ve Suat Önder, Zonguldak Emekçi Kadınlar Derneği üyeleri ile çok sayıda partili destek verdi.

Yayla, adaylık açıklamasında partililere önemli mesajlar verirken, kendisinin örnek olabilecek bir vekillik yapma arzusunda olduğunda söyledi.

Birlik ve beraberlik içinde çalışmaları gerektiğini belirten Yayla, şöyle konuştu:

“BİZİM İDEOLOJİMİZDE; HANLAR, HAMAMLAR, SARAYLAR YOK”

“Çok zor günler geçiriyoruz. Bölge ve ülke halkı olarak dardayız, borç batağında sorunlarla boğuşuyoruz. Her geçen günde bu sorunlar artarak devam etmektedir. Bu gün, bir önceki günü aratır olmuştur. Bu şekilde 78 milyonluk Türkiye´nin bir yere varması olası değildir. 13 yıllık AKP İktidarında gelinen nokta maalesef hüsrandır. Genelde perişanlıktır. Bu gidişe dur deme zamanı çoktan geçmiştir. Böyle kara bir tablo içinde huzurlu yaşamak mümkün değildir. Günümüzde bir kez daha Cumhuriyeti kuran, devrimleri yapan, Atatürk ve arkadaşları ile Cumhuriyet Halk Partisi daha da anlamlı hale gelmiştir. Bu bağlamda; ülkeyi kollama, gözetme, değerlerimize sahip çıkma, halkın refah ve mutluluğu, laiklik, sosyal hukuk devleti konularında, ödün vermeden birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekiyor. Başka bir Türkiye yok... 78 milyonluk dünya cenneti bu ülkeye ve insanımıza sahip çıkmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin ana görevidir. CHP, bu ülkenin çimentosudur. Olmaya da devam edeceğiz. Bizim ideolojimizde; hanlar, hamamlar, saraylar yoktur. Bizde; yolsuzluk, kul hakkı, haram yeme, talan, hırsızlık yoktur. Biz ve partimiz adı üzerinde, halkın partisiyiz.”

“ATATÜRK´ÜN ÇİZDİĞİ YOLDA, HALKLA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

“Öyleyse hepimize önemli sorumluluklar ve görevler düşüyor. Bize Atatürk´ün çizdiği yolda, halkla birlikte yürümek düşüyor. Cumhuriyet Halk Partisi, kökü çok derinlere inen büyük bir çınardır. Onlarca yıldır bu ulu çınarı kimse yıkamamıştır. Bununla gurur duyuyoruz. Koca çınar, sağlam diri, canlı olduğu müddetçe, bu devleti kuranların büyük emaneti korunacaktır. Korkmak yok, yılmak yok, geri çekilmek yok. Kurtuluş Savaşı’nda aç ve çıplak ölenler, kefensiz yatanlar acaba niye öldüler? Uzun uzun düşünmek lazım… İhale kavgası mı? Mafya çatışması mı? Çıkar mücadelesi mi? Yoksa vatan davası mı? Deniz Gezmişler, onca devrim şehitleri niye öldüler? Niye mi; ‘Tam Bağımsız Türkiye’ dediler, haksızlıklara karşı dik durdular, boyun eğmediler, işte onun için öldüler. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. İşte bu kötü gidişe ‘dur’ demek lazım. Kurtuluş; yolsuzluğun, talanın, rüşvetin, kayırmacılığın, haksızlığın, olamayacağı halkın iktidarındadır. Halkın iktidarı da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır. ‘Allah’ adı ile yiyip yutanları Allah affetmeyecektir. Bir gün kul da bu hesabı mutlaka soracaktır. O günler çok yakındır. Kurtuluşun adresi CHP iktidarıdır. Dostlar, bir olalım, birbirimize sarılalım, geleceğimize, cumhuriyetimize sahip çıkalım.”

“MİLLETVEKİLLİĞİ BİR GÖNÜL, BİR HİZMET İŞİDİR, 4 YILLIK BU HİZMETE TALİBİM”

“İşte kurtuluşun reçetesi; ben CHP’den milletvekili aday adayıyım. Ülkenin ve bölgemizin sorunlarını çok iyi biliyorum. Tek tek bunları saymaya gerek yok. Genel sorunların üç- dört katı daha ilimiz ve bölgemizin sorunları var. Dosyalar halinde çözüm beklemektedir. İşte bu sorunlar yumağını bilerek, görerek aday adayı oldum. Nasip olursa halka hizmette örnek olabilecek bir ölçüde vekillik yapma arzusundayım. Bu birikim, bu donanım ve bilgiye daha da önemlisi O yüreğe sahip olduğumu düşünüyorum. 10 yaşımdan bu yana hayat mücadelesinin içindeyim. Fakirliğin, yoksulluğun içinden geldik. Tarladan, inşaat ameleliklerinden geldik. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Milletvekilliği bir gönül, bir hizmet işidir. Ben 4 yıllık bu hizmete, neticede bu dünyada hoş bir seda bırakabilmeye talibim. ‘Nasipse olur’ diyorum. 7 Mart 2015 günü objektif ve sağduyulu davranacaklarına, partimizi ileriye taşıyabilecek, iktidar yapabilecek milletvekili aday sıralamasını yapacaklarına inanıyorum.”

Yayla’nın adaylık açıklamasının ardından CHP’nin diğer aday adayları, ellerini havaya kaldırarak, basına poz verdiler. Daha sonra CHP’li kadınlar, türkülerle birlikte halay çektiler.

Editör: Pusula Gazetesi