Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, Kozlu Belediyesi, AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığı ve AK Parti Kilimli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ederek, partililerden yapılacak olan temayül yoklamasında destek istedi. Zonguldaklı birisi olarak Zonguldak’a en iyi şekilde hizmet edeceğini belirten Salih Demir, gece-gündüz demeden Zonguldak’ın sorunlarının çözümü için çalışacaklarını ifade etti. Sadece AK Parti iktidarı döneminde Zonguldak TSO Başkanlığı yapmadığını, diğer hükümetler döneminde de TSO Başkanlığı yaptığını belirten ve siyasete girme sebebini açıklayan Demir, “Biz burada bir dosya hazırlıyorduk ve bu dosyayı yukarıya, Ankara’ya sunuyorduk. Sunulan dosyayı bir siyasetçimizin yapmamasından dolayı 5 yıl, 10 yıl bekliyorduk. Temayül yoklamasında 5 isim yazacaksınız ve bu beş isim arasında bizi yazmanızı istiyoruz” dedi.

KOZLU’LU PARTİLİLERDEN DESTEK İSTEDİ

Milletvekili adaylarının belirlenmesi için yapılacak olan temayül yoklamasında kendisine destek isteyen Salih Demir, ilk olarak Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve Meclis üyelerini ziyaret etti. Salih Demir’in Zonguldak için önemli bir şahsiyet olduğunu belirten Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, “Bilindiği gibi, 7 Haziran tarihinde yapılacak olan bir genel seçim sürecimiz var. Yapılacak olan seçimler kapsamında da Zonguldak’tan 30 kişinin üzerinde bir aday adayımız var. Kendisi bizden destek istemek için ziyarette bulundu. Bizim kendisi ile dostluğumuz uzun zamandır var. Kendisi, Zonguldak’ın önde gelen kişiliklerinden birisidir. Aynı şekilde ailesi de Zonguldak’a büyük hizmetleri olan bir ailedir. Çünkü Zonguldak’ta kazandığını Zonguldak’a bırakmış olan birisidir. Zonguldak’ta birçok kişiye ekmek vermiş şahsiyetlerdir. İnşallah hayırlısı olur, Zonguldak için yapacak şeyleri olduğuna inanıyoruz. Kendisinde de o çalışma azmini görüyoruz. Partimize ve Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Zonguldak’ı bir hastaya benzeten, teşhisini ve tedavisini bildiklerini ifade eden Milletvekili Aday Adayı Salih Demir, “Bizim 30 milletvekili aday adayı olan arkadaşımız var. Burada 5 milletvekili arkadaşımız milletvekili adayı olarak gösterilecek, geriye kalan 26 arkadaşımız olacak. Bu kim olursa olsun arada kırgınlık olmamalı diye düşünüyorum, listeye giremeyen 26 arkadaşımız da listeye giren 5 arkadaşımıza sonuna kadar destek olmalı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığım döneminden bu yana sadece Kozlu ilçemizin değil, bütün Zonguldak’ın sıkıntılarını, sorunlarını bilen bir başkanım. Çözümün ne olduğunu da bilen bir insanım. Bir doktor düşünün, hastasına teşhis koyuyor ama ilaç yazacak, tedavi edecek durumu yok. Yani biz hem hastanın teşhisini koyacak hem de tedavi edecek konumdayız. Bu nedenle de Kozlu Belediye Başkanımızdan, Meclis Üyelerinden ve diğer partili kardeşlerimizden destek istemek için buradayız” şeklinde konuştu.

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ziyaretinden sonra AK Parti Kozlu İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Aday Adayı Salih Demir, burada yaptığı konuşmada, “Ben 20 yıldır TSO Başkanlığı görevinde bulundum, 30 yıla yakın zamandır da Zonguldak’ta sanayi ile uğraşan birisiyim. Bu kimliğimi bir kenara bırakarak AK Parti’den milletvekilliği için aday adayı oldum. Bu anlamda da sizlerin desteğini bekliyoruz ve sizi ziyaret etme gereği duyduk” dedi. Salih Demir’in Zonguldak’a hizmet etmiş olan birisi olduğunu ifade eden AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir ise, “Salih Demir, bölgemize hizmet etmiş olan, Zonguldak’ta da tanınan birisidir. Zonguldak’ta kazanıp tekrar Zonguldak’a yatıran esnaf ağabeylerimizden bir tanesisiniz. Salih Başkan’ımızın bu yolda da başarılı olacağını düşünüyoruz. Allah yolunu açık etsin” dedi.

DEMİR: “5 DAKİKA GEÇ KALINSAYDI 3 BİN 500 ARKADAŞIMIZ İŞSİZ KALMIŞ OLACAKTI”

Kozlu ziyaretlerinden sonra, ziyaretlerine Kilimli’de devam eden Salih Demir, AK Parti Kilimli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. AK Parti’den Milletvekili Aday Adayı olan Muzaffer Kalaycıoğlu’nun da katıldığı ziyarette milletvekili adaylığı için destek istediler. Zonguldak’ın sorunları için mücadeleye hazır olduklarını belirten Milletvekili Aday Adayı Demir, “Buradaki arkadaşlarımıza baktığımız zaman bütün arkadaşlarımızın çoğunu tanıyorum. Bunun sebebi de benim bu bölgede okumuş ve yaşamış olmamdır. Ben ilk ticaretime de burada başladım. En son yaşadığım olayla birlikte siyasete girmeye karar verdim. Eylül aynın 11’inde yeraltı madencilerine büyük haklar verildi. Bu hakların verilmesinde karşı çıkmayan tek il Zonguldak oldu. Çalışanlara verilen bu haklara bütün illerimizden büyük tepkiler gelirken Zonguldak’tan tepki yerine destek geldi. Bunun sebebi de bendim. Biz o zaman dedik, yeraltında çalışan işçilerimiz bu parayı hak ediyor. Ama işverenin de bu hakları karşılayabilecek geliri elde etmesi lazımdı. Biz kanunun Zonguldak’ta bulunan işletmelerimize yansımadığını, beklenen talebi karşılamadığını siyasilerimize anlatmaya çalıştık. Bunu anlatabilmek için 3 ay boyunca Ankara’ya gidip geldik. Sonunda da derdimizi anlatabildik. Kanunun çıkmasına 5 dakika kala Zonguldak bu yeni kanundan faydalandı. Eğer oradaki siyasi arkadaşımızı biz orada bulamamış olsaydık, şimdi Zonguldak’ta çalışmakta olan 3 bin 500 arkadaşımız işsiz kalmış olacaktı. Biz Zonguldak’ı ve Kilimli’yi iyi biliyoruz, problemlerin neler olduğunu da iyi biliyoruz. Eğer bizi seçip milletvekili yaparlarsa biz orada gece-gündüz demeden Zonguldak’ın problemlerinin çözümü için çalışacağız. Biz işlerimizi asla son 5 dakikaya bırakmayız. Pazar günü yapılacak olan bir temayül yoklaması var. Bu yoklama bazıları için önem taşır ama bazıları için ise önem taşımaz. Benim için önemi de şudur, ben AK Parti’nin tabanından gelen bir isim değilim. Temayül yoklamasında 5 isim yazacaksınız ve bu beş isim arasında bizi yazmanızı istiyoruz. Zonguldaklı olarak Zonguldak’a en iyi hizmeti vereceğime inanıyorum” açıklamasında bulundu.

AK Parti Teşkilatı olarak bir aile olduklarını ifade eden ve Salih Demir’in diğer milletvekillerinden 20 kat daha fazla iş yapacağını söyleyen AK Parti Milletvekili Aday Adayı Muzaffer Kalaycıoğlu ise, “Biz burada bir aileyiz, Salih Başkan, Zonguldak’ta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmış birisidir. Kilimli’den yetişmiş olan birisidir, Zonguldak’a ve Kilimli’ye büyük katkıları var. Ben hem yerel yönetimlerde hem genel yönetimlerde çalışmış, Kilimli’de maden işçiliği yapmış birisiyim. Milletvekili olan adaylarımıza kefil olmalısınız. Herkes milletvekili adaylarımıza kefil olmalıdır. Bundan önceki dönemlerde bakıldığı zaman milletvekili seçilen arkadaşlarımıza bırakın vatandaşın ulaşmasını, yönetimdekiler bile ulaşamıyor. Milletvekili olduğu zaman size ulaşabilecek, sizin ulaşabileceğiniz ve kefil olabileceğiniz arkadaşlarımızı milletvekili olarak seçin. Biz Ankara’daki bakanları da gördük, milletvekillerini de gördük. Biz onlardan 10 kat daha iyi hizmet ederiz, Salih Başkanımız da onların yaptığının 20 katı hizmet ve iş yapar. Kısacası sizinle beraber yürüyecek ve Zonguldak’ı sevecek olan aday adaylarını milletvekili adayı olarak seçerseniz sevinirim” diye konuştu.

Yapılan ziyaretten memnun olduklarını ve Kilimli’nin Salih Demir’in evi olduğunu ifade eden AK Parti Kilimli İlçe Başkanı Mahmut Kanberoğlu da, “AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan 2 kardeşimizi, Muzaffer Kalaycı ve Salih Demir’i ağırladık. Kendilerini zaten tanıyoruz” dedi.

Salih Demir, Kilimli ziyaretinin ardından Filyos Belediyesi, AK Parti Filyos Başkanlığı ile ve AK Parti Çaycuma İlçe Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

Editör: Pusula Gazetesi