Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ve CHP Gümeli Belde Başkanı Ramazan Akdeniz ile bir araya geldi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in de eşlik ettiği ziyarette konuşma yapan CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, “7 Mart’ta bir önseçim kararı aldık. ‘Aynı bölgeden adaylar sıralamaya girmesin’ diye de kontenjan konuldu. Ben parti içinde demokrasiyi savunmuş bir insanım. Keşke iktidar veya iktidar ortağı olsaydık. İnşallah bu dönemde önseçim rüzgarıyla iktidara büyük ortak olmaya hazırlanıyoruz. Önseçim belli bir heyecan getirdi. 7 Mart’a doğru bu daha da artacak. Üyelerimiz kendilerine değer verildiğini de görüyor. Bende bu doğrultuda aday adayıyım. Önseçimde 10 bin 500 üyemiz var. Bunların vereceği ortak akla ve adalete ben razıyım. Herkesin de rıza göstermesini bekliyoruz. Kırgınlıkları en iyi giderecek ve partide birlikteliği sağlayacak yöntem budur. Biz bunu 30 senedir ilk defa yapıyoruz, ama kardeş partiler bunu sürekli yapıyor. 10 bin 500 üyemize mektupta yazıyoruz. Düşüncelerimi mektupla da paylaşıyorum. Üyelerimizin takdiriyle paylaşılacak listeye de teşekkür ediyorum. AKP, Alaplı’dan Çaycuma’ya kadar her yeri yaktı-yıktı. Hükümetin kısmi başarılarının hiçbirini Zonguldak’ta yapamadılar. AKP’nin kalesi Zonguldak’ta bomboş... Biz o kaleye bu dönem çok gol atarız, yeter ki birlik ve beraberlik içinde seçime gidelim. Türkiye’mizin durumu belli…” dedi.

Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ise, AK Parti hükümetinin cumhuriyet kazanımlarını her geçen gün yakıp-yıktığını dile getirerek, “Cumhuriyet kazanımları her geçen gün yok ediliyor. Ondan dolayı var gücümüzle çalışmamız gerekiyor. Durum çok vahim... Delegesinden belediye başkanına kadar çok çalışmamız lazım. Bizim 12 belediyemiz var, 3’ü, 4’ü de zorlayacağımıza inanıyorum. Milletvekili aday adaylarımızın hepsi de bizim sevdiğimiz insanlar. Zonguldak ve Türkiye’de CHP’yi Allah’ın izniyle iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

Öte yandan belde merkezindeki ziyaret sırasında CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Erol Sarıal ile karşılaşan Turpcu, Sarıal’a da önseçimde başarılar diledi.

“TORPİLLE MİLLETVEKİLİ YAPILMAYACAK”

CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, milletvekili adaylığı için yapılacak olan önseçim öncesinde Alaplı’da teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’in ile birlikte parti binasına giderek İlçe Başkanı Hüseyin Tosun’u makamında ziyaret eden Turpcu, partililerden yapılacak olan önseçimde destek istedi.

Ziyarette ilk olarak konuşma yapan CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “2015 genel seçimleri öncesi adaylık sıralamasını belirlemek üzere yapılacak olan önseçimler ile ilgili olarak Şerafettin Bey bizi ziyaret ediyorlar. Örgütüm adına kendisine bizi ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Arından konuşma yapan Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu ise, konuşmasında, her zaman demokrasiye inandığını ve bu bağlamda yapılacak olan önseçimlerin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Kendisinin 30 senedir istediği önseçimin ilk defa bu yıl yapılacağını ve kendisinin ilk defa önseçime gireceğini dile getirerek, “7 Haziran seçimlerinin çok önemli bir seçim olduğunu söylüyoruz. 13 yıldır AKP iktidarının ülkemizi getirdiği yerler ortada. Süleyman Şah Türbesi de sınırımıza kadar taşındı. Parlamentoda bir yasa konuşuyor ve orada milletvekillerinin nasıl kavga ettiğini görüyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin nerelere sürüklendiğini de her geçen gün görüyoruz. Çok uzun yıllardan beri bir önseçim olacak. Bugüne kadar milletvekillerimiz Ankara’dan belirleniyor, bizlerde beğensek de, beğenmesek de oy veriyorduk. Bu tip yöntemler tüm itirazlarımıza rağmen böyle oldu. Fakat bu yöntem partimizi iktidar yapamadı. 10 bin 500 üyemiz var ve bu seçimin önemini Genel Merkezimiz çok iyi değerlendiriyor. Bu sebeple Türkiye’nin birçok yerinde önseçim kararı alındı. Bu çok güzel bir şey ve biz bunu yıllardır istiyorduk. Artık torpille milletvekili yapılmayacak. 1995 yılında istemediğimiz adaylar yüzünden de baraj geçemedik. Birçok aday adayı arkadaşımız var. Geçmişte bakanlık yapmış olan ve halen milletvekilliği yapan arkadaşlarımızda aday adayı oldu ve bu bizi mutlu etti. Bu önseçim nedeniyle parti üyelerimizde de artış olacaktır. Delege bazında değil de, üye bazında bir önseçim yapılması da üyelerimize verilen değeri göstermektedir. Sadece kongrelerde oy kullanan değil, milletvekili belirleyen bir üye olduklarını anlayacaklar ve bundan üyelerimizin de mutlu olacağını düşünüyorum. Biz ilçelerimizi ve beldelerimizi geziyoruz ve görüyorum ki bu önseçim partimize bir hareket katmıştır. 7 Mart’ta sandıktan çıkan oylar her aday adayın karnesi olacaktır. Ben verdiğiniz notada şimdiden teşekkür ediyorum. Burada da 800’ün üzerinde bir üyemiz var inşallah tamamına yakını sandığa gelirler” şeklinde konuştu.

Ardından Turpcu, partililerin önseçim ile ilgili düşüncelerini alırken, sıkıntılarını da dinledi.

TUPCU’DAN, DEMİRTAŞ VE AYDIN’A “ÖNSEÇİM” ZİYARETİ

Turpcu, 7 Mart tarihinde yapılacak önseçim öncesinde Gümeli ve Alaplı ziyaretinden sonra Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı da ziyaret etti.

Ereğli, Alaplı ve Gülüç bölgesinin 13 yıllık AK Parti hükümeti döneminde adam akıllı bir çalışma alamadığını ve bu anlamda Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde CHP’nin iktidar olacağına inanacağını dile getiren Turpcu, 7 Mart tarihinde yapılacak olan önseçimlerde de kendisine destek istedi.

Turpcu, ziyarette yaptığı konuşmada, “7 Mart tarihinde 10 bin 500 üyemizi dinleyeceğiz ve 30 yıldır ilk defa böyle bir yöntem uygulanacak. Biz bundan çok memnunuz. Bu, partide birlik, bütünlük ve barışı sağlayacak. Partimizin birinci parti olması için elimizden geleni yapacağız. 10 bin 500 insanı hareketlendirdiğimizde partimize de bir hareket gelecek. Bugüne kadar Ankara’dan direk belirlenen atamalarla değil, böylesi bir demokrasiyle seçilmeli. Bu önseçim AKP’yi sandıkta yenmeye de yarayacak. Birçok aday adayı arkadaşımız şu an koşturuyor. Bizde bu anlamda 2 dönem SHP, 2 dönem CHP’de İl Başkanlığı yapmış biriyim. Ben de kendi geçmişime ve çalışma alanlarıma güvenerek aday adayı oldum. Aday adaylığını zaten yıllardır dillendiriyordum. 7 Mart tarihinde de tüm üyelerimizin ortak aklıyla çıkan listelerle partimiz birinci parti çıkacaktır. Bu bölgede de olduğu gibi işsizlik hat safhada tersaneler kapanmış durumda. Ereğli, Gülüç ve Alaplı yıllardır hizmet alamadı. Ereğli Belediyesi el değiştirdi, ama istihdam anlamında çok bir değişiklik yok. AKP’nin Zonguldak’ta adam akıllı bir hizmeti yok. 13 yıldır hizmet etmeyen AKP’ye karşı listemizde sandıkta yenecek güçteyiz. Bu anlamda önseçim ve genel seçimlerde partimizin iktidar olması noktasında çok umutluyum” dedi.

DEMİRTAŞ: “BİZE AĞABEY LAZIM”

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ise, beldeyle ilgili bir sıkıntı olduğunda Ankara’da kendisine sahip çıkacak olan milletvekili istediğini dile getirerek, “Beldemize yaptığınız ziyaret beni çok mutlu etti. Gülüç Belediye Başkanı olarak beldeme gelen tüm ziyaretçilere çok teşekkür ediyorum. Burası bir sığıntı gibiydi kimse uğramıyordu. Yapılan çalışmalardan dolayı ziyaret edilmeye başladık. Ben Ankara’ya gittiğimde beldemiz için benle bakanlığı dolaşacak, beldem için mücadele edecek birini arıyorum. Bu doğrultuda aday adayı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz taraf olamayız, ama benim tek isteğim Ankara’ya gittiğimde bana sahip çıkacak bir ağabey arıyorum. Bu doğrultuda size de önseçimde başarılar diliyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi