Zonguldak merkezde Cumartesi ve Çarşamba günleri kurulan Soğuksu Pazaryeri’nde 55 yıldır esnaflık yapan Yusuf Arslantürk, Giysi Pazarı’nın gıda pazarına dahil edilmesi için Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Vali Ali Kaban’a ricada bulundu.

Giysi Pazarı’nın yiyecek pazarına dahil edildiğinde esnafın daha iyi kazanacağını belirten Arslantürk, “Her şeyi yapıcı olarak söylüyoruz. Esnafın durumu gerçekten vahim, yetkililerin bu olaya biraz daha ciddi eğilmesini istiyorum” dedi.

Pazarcı esnafı Arslantürk, ayrıca Giysi Pazarı’nın kurulmadığı günlerde o alanda içki içildiğini ve kötü işler yapıldığını ileri sürerek, Vali Kaban’a da ihbarda bulundu.

“ŞEHRİMİZE VE ŞAHSİYETİMİZE YAKIŞTIRAMIYORUM”

“Pazaryerinin en eski esnaflarından biriyim. Bu pazarın dilini ben anlarım. Biz daima kurumlarla iyi geçinmeyi şiar edinen insanlarız. Her şeyi yapıcı olarak söylüyoruz. Esnafın durumu gerçekten vahim, yetkililerin bu olaya biraz daha ciddi eğilmesini istiyorum. Daha doğrusu rica ediyoruz. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ne yazık ki, pazaryerimiz ulusal marketler nedeniyle çok kan kaybetti. Bu kanı toparlamak bazı önlemler alınmalı. Giysi Pazarı Zonguldak’ın şanına yakışmıyor. Belediye Başkanımıza, daha modern, daha hijyenik olması için sunduğumuz bir şey vardı. Ben 55 yıllık esnafım, burayı 3 metrekareden yukarı bölelim, Giysi Pazarı’ndaki arkadaşları buraya alalım. Hem buradaki esnaflarla bütünleşmiş olur, hem müşteri bütünleşmiş olur, hem de ulusal marketlerle savaşmamız bir nebze daha net olur. Fakat Başkanımız yetkisini mi kullanamıyor, bu nedir, anlayamadık. Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’a bir mesajım var. Köprünün ayağındaki Giysi Pazarı’ndaki arkadaşlarımın durumunu çok iyi anlıyorum. Çünkü ben de bir pazarcıyım. Fakat ben onları modernize bir duruma getirmek için elimden geleni yapıyorum. Pazar kurulan Çarşamba ve Cumartesi günü haricinde Sayın Valim bir denetim ekibi gönderse, oradaki içki durumunu bizzat gözlemleyeceksiniz. Şehrimize ve şahsiyetimize yakıştıramıyorum. Bunu size bir ihbar olarak duyuruyorum. Oraya bari siz el atın, orayı o rezil durumu kurtarın. Buranın da onurunu kurtarsınlar. Kurukumanyacılar olarak dükkanlarımızın yapılmasını bekliyoruz. Giysi Pazarı’nı buraya alırlarsa, buranın da onuru kurtulur, hem de ticaret canlanır.”

Editör: Pusula Gazetesi