Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile çekilmiş ilginç fotoğrafın hikayesini ve toplantının detaylarını Pusula´ya değerlendiren Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, bakandan para değil, özelleştirilen arazilerin belediyelere devri konusunda kolaylık istediklerini söyledi.



Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Antalya´da düzenlenen Belediyeler Birliği Toplantısı&[#]8217;nın çok yararlı geçtiğini söyleyerek, bütün belediye başkanlarının sıkıntılarını dile getirme fırsatı bulduklarını söyledi.


Gülşen; " İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği&[#]8217;nin düzenlediği eğitim ve bilgilendirme seminerine Zonguldak´tan çok sayıda belediye başkanı katıldı. Seminerde belediyelerin sıkıntıları, mali tablo ve ileriye dönük yapılması gereken talepleri ilettik. Bizde Çaycuma olarak özelleştirmeye ait arazilerin kamu yararına kullanmak üzere belediyeye devredilmesi isteğimizi dile getirdik. Hazırladığımız dosyayı Maliye Bakanımıza ilettik. Gerek kamu arazileri gerekse borçların ötelenmesi konusunda tüm belediye başkanlarımız Maliye Bakanı Mehmet Şimşek´in etrafında yarış içinde oldular. Benim de ilçem adına yaptığım arazilerle ilgili istek ulusal basına yansıdı. Basında yazıldığı gibi orada para isteme gibi bir durum olmadı. Özelleştirme arazilerini çok cüzü miktarda belediye kamu yararına kazandırmak istiyoruz"dedi.


"Belediyelerin önünün


açılması lazım"


Belediyelerin borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini söyleyen Gülşen; "Toplantıda havagazından alınan % 1´lik payın iade edilmesini talep ettik. Belediyelerin içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirerek borçların yapılandırılması ve bazılarının silinmesi gerektiğini, küçük belediyelerin zor durumda olduğu ve mevcut mali tablolarla hizmet veremez duruma geldiğimizi anlattık. Belediyelerin önünün açılması lazım.


Ankara´da İller Bankası Genel Müdürlüğü´nde atık su arıtma, kanalizasyon ve keson kuyu projelerimizle ilgili görüşmelerimizi yaptık. Dosyamızı Maliye Bakanlığı müsteşarına sunduk. Şeffaflık ve yolsuzluk Bakanlığımızın üzerinde durduğu konular. Önümüzdeki günlerde 5 binin üzerinde nüfusu olan belediyelere denetim yapılacak. Biz de sıkı denetimden yanayız. Bundan sonrada bu tip seminerleri katılıp takip edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi