Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) alınacak madenciler için kura çekimi Armutçuk Müessesesi´nde devam etti. Kurayı kazanan adaylar ise sevinçlerini birbirlerine sarılarak paylaştı.
TTK´ya alınacak 3 bin işçi için kura çekimi üçüncü gününde Armutçuk Müessesesi´nde devam etti. Noter huzurunda yapılan kura çekimini TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, Türkiye İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit, Armutçuk Müessese Müdürü Arslan Yazıcı ve beraberindekiler de izledi. Küreye atılan topların dönmesi ile birlikte madenci adayları için heyecan dolu dakikalar başladı. Toplam bin 221 madencinin çalıştığı Armutçuk Müessese Müdürlüğü´nde gerçekleştirilen mülakatlara 5 bin 745 aday katıldı. Mülakatları
geçerek kuraya kalan 2 bin 884 madenci adayından 300´ü kurayla belirlendi. Zonguldak´ın Ereğli ve Alaplı ilçe merkezleri, beldeleri ve köylerinden katılan adayların bulunduğu kura çekimine bazı adaylar yakınları ile geldi.

KURAYA TEYZESİ İLE GELDİ
Armutçuk Müessesesi´nde gerçekleştirilen kura çekimine teyzesi Emine Aydın (46) ile birlikte gelen Murat Karaöz (21) kürenin içinden kendi numarası çıkınca sevincini teyzesi ile paylaştı. İşsiz olduğunu ve kura çekimine ümitle geldiğini ve kazandığını ifade etti. Sevinçle teyzesinin elini öpen Karaöz, "Ümit ederek buraya geldik ve kura bana çıktı. Çok mutluyum, kurayı kazandım. Sırada sağlık kontrolü var hayırlısı ne ise o olsun. Herhangi bir işte çalışmıyorum" dedi.
Kura çekimine gelen ve birbirlerini tanımayan Ali Erlat ve Kadir Demir ise sunucu tarafından isimlerinin okunmasının ardından sevinç gösterilerinde bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayarak duygularını anlatan her iki madenci kurada isimlerinin çıkması nedeniyle büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Birbirlerini kucaklayan madenciler alandan birlikte ayrıldı.
Kura çekiminin diğer müesseselerde de devam edeceği kaydedildi. Çekilişi kazanan adaylar sağlık kontrolünden geçtikten sonra iş başı yapacak.







Editör: Pusula Gazetesi