ABC, Yeni İstanbul, Hergün, Çağdaş Ulus gazetelerinin de aralarında bulunduğu çeşitli gazetelerde çalışan “Cenk Kargı” müstear ismiyle tanınan Gazeteci Erol Özkan, bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü.

BEDENİNİ TIP FAKÜLTESİNE BAĞIŞLADI

65 yaşında hayata gözlerini yuman Erol Özkan, ölmeden önce bedenini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne bağışladığı için mezarlıkta cenaze merasimi yapılmayacak. Özkan için bugün cenazesinin bulunduğu Kartal’da, hastane morgunda cenaze namazı kılındı.

Özkan’ın naşı, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne götürülecek.

KİTAP YAZDI, DERGİ ÇIKARDI

Sürekli Basın Kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi olan 1950 İstanbul Silivri doğumlu Özkan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunuydu. İstanbul Ticaret Odası, Petrol-İş ve Otomobil-İş sendikalarında basın müşavirliklerinde bulunan, “Türkiye’de Beldeler ve Turizm”, “BarClub” gibi turistik, sektörel dergiler de çıkaran Özkan’ın Erzurum ve Kırklareli illerini tanıtıcı kitapları bulunuyor.

BASIN İLAN KURUMU KONTROL KURULU ÜYESİYDİ

Özkan ayrıca, 1990 yılından itibaren Basın İlan Kurumu’nun (BİK) İstanbul ve diğer birçok ilde gerçekleştirdiği gazete denetlemelerinde gazeteci üye sıfatıyla görev yapıyordu.

Erol Özkan’ı, yaklaşık 10 yıldır bu denetlemelerde birlikte çalıştığı BİK Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şefi Özer Elikoğlu anlattı:

“Birlikte çalışmaktan mutlu olduğunuz, hemen hemen her gün yeni şeyler öğrendiğiniz bir kişilikti. Kontrollerde resmi ilan alan gazeteler adına kurulda üye olarak görev yapan Cenk Ağabey, gidilen her yerde bilgisi, kıyafeti, tarzı ve kurduğu sıcak ilişki ile herkesin sevgisini ve saygısını kazandı. Denetime gittiği her ilde denetimin yanı sıra daha iyi bir gazetecilik için tecrübelerini aktaran, koşturan Cenk Ağabey’in aramızdan ayrılması, kurum çalışanları olarak bizlere de çok şey kaybettirdi. Özellikle de yerel gazeteci arkadaşlarımız önemli bir başvuru ve yardımcı büyüğünü yitirdi.”

Özkan, Zonguldak’a da gelerek resmi ilan alan yerel gazeteleri denetlemişti.

Editör: Pusula Gazetesi