Merkez Terakki Mahallesi´nde cami imamının da müdahil olduğu ilginç bir hakaret tartışması mahkemeye taşındı. 43 yaşındaki S.K, üst katta oturan komşusu imam Y.B ile konuşmasına kızan eşi K.B. hakkında, "Seni kocamla konuşurken yakaladım" diyerek hakarette bulunduğu iddiasıyla dava açtı. İlginç olay, Terakki Mahallesi Adnan Kahveci Caddesi´ndeki Osmançayırı Camii´nde 10 yıldır imamlık yapan 47 yaşındaki Y.B´nin eşi 41 yaşındaki K.B ile oturdukları cami lojmanının alt katına 3 yıl önce taşınan komşusu S.K arasında geçtiğimiz 4 Nisan akşamı meydana geldi.


İddiaya göre S.K ve eşi A.K. akşam lojmanın üst katında imam Y.B´nin karşı dairesinde oturan komşuları M.Y´ye misafirliğe gitti. S.K, unuttuğu bir eşyayı almak için gittiği evinden dönüşte camiden gelen imam Y.B. ile karşılaştı. S.K, "İyi akşamlar yenge, nereye böyle?" diyen imam Y.B´nin de, M.Y´ye evinde hep birlikte çay içtiklerini söyleyerek, oraya davet etti. Bu sırada kapıya çıkan K.B, "Seni kocamla konuşurken yakaladım, Sen bu lojmanda duramazsın artık, defolup gideceksin" dedi. Karşılıklı sözlü tartışma sırasında hakaretler ve tehditler savruldu.


KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİ


S.K olayın ardından üst katta sürekli gürültü yaparak huzurlarını bozmaya çalıştığını öne sürdüğü K.B. hakkında 6 Mayıs´ta Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulundu. Savcı Halil İbrahim Dağcı´nın hazırladığı iddianame doğrultusunda, K.B. hakkında "Hakaret" suçundan 2 yıl, "Huzur ve sükûnu bozmak" suçundan da 1 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 3. Sulh Ceza Mahkemesi´nde önceki gün görülen ilk duruşmaya eşi A.K. ile birlikte gelen mahkeme çıkışında yaptığı değerlendirmede K.B´nin kendisine, "Seni kocamla konuşurken yakaladım," diyerek ağır hakaretlerde bulunduğunu söyledi. Bu olayın ardından K.B´nin üst katta sürekli gürültü yaparak huzurlarını bozmaya çalıştığını, bu yüzden başka bir ev kiraladıklarını, 1 hafta içinde lojmandan çıkacaklarını anlatan S.K, "Şahsın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.


A.K´ da ifadesinde, "K.B, bütün mahallenin duyacağı şekilde eşime hakaret ve küfür etti. Sıklıkla üst katta gürültü yaparak bizi rahatsız etti. Şikâyetçiyim" diye konuştu.


Duruşmaya katılmayan K.B. ise, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

Editör: Pusula Gazetesi