Zonguldak kent merkezinin trafik sorununun çözümünü sağlaması beklenen Mithatpaşa Tüneli konusunda internet paylaşım sitesi Facebook&8217;ta &8220;Mithatpaşa Tüneli&8217;nin yapılmasını isteyenler grubu&8221; oluşturuldu.


İstanbul&8217;da üniversite okuyan Serkan Danış tarafından oluşturulan paylaşım adresine ilk günde 23 kişi katılarak destek verdi.


Paylaşım adresinde Mithatpaşa Tüneli konusunda; &8220;Zonguldak´ımıza Ankara istikametinden gelen özellikle Tır, kamyon, çekici vb.araçların Kilimli/Çatalağzı istikametine gitmek için şehir trafiğini kullanarak Kadırga yokuşunu tıkaması, bazen saatlerce insanlarımızı bekletmesi, her geçen gün çileden çıkarmasına artık bir tepki verme zamanı!


Sesimizi bu işin yetkililerini göreve çağırana kadar yükseltme zamanı!
Yapılacak tünelle Zonguldak&8217;ımızın trafiği daha da bir rahatlamış olacak ve ağır tonajlı arabalar özellikle Çatalağzı termik santraline(ÇATES) taşınan harfiyatlar daha hızlı ve ekonomik koşullarla taşınmış olacak. Lütfen bu ve benzeri güzellikleri gelecek nesillere aktarmaya çalışalım.
Bundan 70 yıl önce trenler için yapılmış Kapuz Tüneli, 2 km ötesinde dururken 70 yıl sonraki teknolojiyle neler yapılabilir varın siz düşünün..!&8221; deniliyor.


Mithatpaşa Tüneli&8217;nin yapılmasını isteyenler grubuna ilk gün 23 kişinin üye olurken, üyelerin tamamı genç isimlerden oluşuyor. Grubun Mithatpaşa tüneli&8217;nin yapılması için internet üzerinden ne kadar taraftar bulabileceği merak ediliyor.


Gruba destek olmak isteyen Facebook üyeleri &8220;Zonguldak - Mithatpaşa Tüneli artık yapılsın ve bu rezalet artık bitsin!!&8221; ismi üzerinden gruba ulaşabilirler.


Mehmet Fatih Koç ile Mustafa Tuğrul Koç ise Serkan Danış&8217;ın oluşturduğu paylaşım adresine destek veren iki isim. Grubu görmek için linke tıklayınız...


http://www.facebook.com/group.php?gid=94114443690

Editör: Pusula Gazetesi