Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, ziyaret ettikleri Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz&[#]8217;un, 5 milyon ton liman yapımı için çalışmalara başlanıldığı müjdesi verdiğini söyledi. Böyle bir limanın bölgeye büyük fayda sağlayacağını belirten Kaygısız, &[#]8220;Kardemir A.Ş&[#]8217;nin Filyos Beldemiz&[#]8217;de yapılacağı 5 milyon tonluk liman yatırımı, bölgemize olan ilgiyi arttıracaktır. Limanın istihdam anlamında da bölgemize katkıda bulunacaktır. Yatırımın bir an önce gerçekleşmesi için elimizden gelen her türlü yardımı yapacağız. Çünkü böyle bir yatırımın başlama kararı bizleri de heyecanlandırdı. Kardemir, böyle bir yatırım için kendisi talepte bulundu. Ciddi bir şekilde bu liman projesine sarılıyorlar. Zaten şimdiden çalışmalara başladılar. Yalnız, bu liman projesi, Filyos Vadi Projesi kapsamında yapılacak liman projesinden ayrı bir projedir. Vadi projesindeki liman kale tarafında yapılması öngörülüyor. Bu limanın ise sahilin öbür ucuna yapılması planlanıyor&[#]8221; dedi.


Yatırım başlaması için gereken tüm kolaylığı sağlamaya hazır olduklarını belirten Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal&[#]8217;da, &[#]8220;Bu yatırım ile birlikte beldemizin gelişimi için önemli bir adım daha atmış olacağız. İnsanlarımıza iş imkanı da açılacaktır. Tüm bölgemize yatırımın hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; diye konuştu. Bir süre önce Zonguldak Valisi Erdal Ata&[#]8217;yı makamında ziyaret ettiğini belirten Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz&[#]8217;da, ziyarette Filyos Beldesi&[#]8217;nde 5 milyon tonluk liman yatırımı talebini söylediklerini ve Vali Ata&[#]8217;dan olumlu cevap aldıklarını kaydetti. ÇED firmasına bölgede gerekli raporun hazırlanması için gerekli talimatı verdiklerini vurgulayan Kılavuz, şöyle konuştu:


&[#]8220;5 milyon ton kapasiteli liman projesi için ÇED raporunun hazırlanmasına başladık. Yapacağımız liman bölgeye ticari anlamda büyük hareket getirecektir. Limandan fabrikamızla birlikte çevre illerdeki firmalarda bu limandan faydalanabilecektir.&[#]8221;

Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve İl Genel Meclisi Üyesi Arif Sefercik ile birlikte Kardemir Genel Müdürü Osman Kılavuz&[#]8217;u ziyaret ederek fabrikayı gezdiklerini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi