Zonguldak’ta Kırmızı-Lacivertli renklere gönül veren taraftarlar, 1966 Zonguldak Taraftarlar Derneği’ni kurdu. Cevat Laçin Başkanlığında kurulan Dernek yönetimi, Kilise Restoran’da tanıtım toplantısında bir araya gelerek amaçlarını ve hedeflerini açıkladı.

Başkanlığını Cevat Laçin yaptığı Yeni Kurulan 1966 Zonguldak Taraftarlar Derneği’nde, Serdar Köktürk Başkan yardımcısı, Genel Sekreter Ceyhun Öztürk, Muhasip Bayram Demir, Üyeler Levent Yaman, Burak Sarıca ve Cengiz İslamoğlu yer alıyor.

YERİMİZ SÜPER LİG!

1966 Zonguldak Taraftarlar Derneği Başkanı Cevat Laçin, kentte lobi eksikliğini gidermek ve taraftarları bir çatı altında buluşturmak için kurulduklarına değinerek, “Basın mensuplarına öncelikle davetimizi geri çevirmeyerek bizi yalnız bırakmadığınız için şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim. Gerçekten görsel ve yazılı basın bizim için çok önemli Zonguldakspor ve şehrimizin sorunlarını en iyi duyurma ve derneğimizin yaptıkları yapacakları bütün icraatları sizler sayesinde taraftarlarımıza ve şehrimize duyuracağız. Derneğimizin kuruluş amaçlarından biraz bahsetmek istiyorum, Zonguldağımız futbola aşık bir şehir ancak takımımızın durumu ortada bizim yerimiz 3 futbol ligi değil.

Kesinlikle Süper Ligdir. Bunun için ben yönetim kurulu arkadaşlarım kulüp başkanım ve muhteşem Zonguldakspor taraftarımız el ele verip takımımız için savaşacağız.”

PAZAR GÜNÜ SAHADA EL ELE VERELİM

Son günlerde taraftar grupları arasında yaşanan tatsız olayların son bulması dileğinde bulunan Başkan Laçin, “Gerçekten bizim bizden başka dostumuz yok bu nedenle başta kulüp başkanımız Süleyman Caner’e ve tribünlerde takımını yalnız bırakmayan ultras elmas ve Genç Zonguldak gruplarına sesleniyorum gelin Pazar günü stadyumda sahanın ortasına gelelim hep beraber ellerimizi kaldıralım birlik beraberliğimizi herkese gösterelim. Bizim büyük bir aile olduğumuzu eşe dosta gösterelim.

DERNEK’TE BİR ÇATI ALTINDA BULUŞALIM

Bizim tribündeki kardeşliğimiz sahadaki futbolcu kardeşlerimize de yansıyacaktır.Artık birlik zamanı herkes bundan öncesini bırakıp bundan sonra 1966 Zonguldak taraftarlar derneğimizle beraber el ele verip takımımızı şampiyonluğa taşıyalım biz bütün tarafsızlığımızla arkadaşlarımıza siz saygıdeğer basın mensupları aracılığıyla açık çağrı yapıyoruz tek aşk Zonguldakspor olan herkese kapımız ardına kadar açık.Gün birlik zamanı.

KENTİN LOBİSİ OLACAĞIZ

Dernek olarak Yönetimle işbirliği yapmak istediklerini değinen Başkan Laçin, “Bu arada takımımız maddi anlamda çok zorluk çekmekte başkanımız Süleyman Caner gerçekten müthiş bir özveriyle mücadele etmekte bizde 1966 Zonguldak taraftarlar derneği olarak bu süreçte başkanımızın yükünü hafifletmek için elimizden geleni yapacağız kendileri kabul ederse onlarla yakinen çalışmak istiyoruz. Deplasmana giden taraftarımızın büyük sıkıntılar çektiğini biliyoruz inşallah derneğimiz ve kulüp başkanımız beraberce bu sorunları çözmek istiyoruz. Bu arada derneğimiz takımımıza lobi oluşturmak için bütün bürokrat siyasi liderlerimiz, belediye başkanlarımızdan destek alarak inşallah şehrimizin büyük bir eksiğini gidermek istiyoruz. Bunu başarmak için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Şehrimizin çok büyük sorunları var biz bir sivil toplum örgütü olarak vatandaşlarımızın bütün sorunlarına ortak olup çözüm üretmek istiyoruz. Son günlerde yazılı ve görsel medyada,da yer aldığı gibi sahipsiz şehir kavramını silip bu şehrin sahibinin burada yaşayan vatandaşlar olduğunu herkese göstermek istiyoruz. Gücümüzü öncelikle derneğimize üye olan arkadaşlarımızdan daha sonra kendini yalnız hisseden şehrimiz için mücadele etmek isteyen vatandaşlarımızdan ve o muhteşem Zonguldakspor taraftarından alacağız. Tamamen tarafsız olup bütün siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine eşit mesafede olacağız.

Editör: Pusula Gazetesi