Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, lavuar alanı parselasyonu üzerinde detaylı açıklamalarda bulundu. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, belediyenin bedelini ödediği takdirde lavuar alanını vermeye hazır olduğunu söylemiş, fakat Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediyenin bu parayı ödeyecek gücü olmadığını dile getirmişti.

Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, TTK Genel Müdürü Burhan İnan’ın her zaman verimkar olduğunu dile getirerek, “Ben olsam, taksite bağlar, yine de alırım” dedi.

TTK’ya ait olan arsayı almadan da mevcut terk alanlarında Zonguldak Belediyesi’nin çalışmalara başlayabileceğini ve zamanla geri kalan bölümleri alabileceğini dile getiren Eşref, yapılmak istenen otoparkın yap-işlet-devret şekliyle tamamlanıp, belediyeye ciddi bir gelir kazanılabileceğini ve bunu kimsenin düşünememesine şaşırdığını söyledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile hep basın yoluyla görüştüklerini, fakat kendisini ziyaret edip bu konuları ayrıntılı aktaracağını ifade eden Eşref, şunları söyledi:

“TERK EDİLEN YERLERDEN BAŞLAYALIM”

“TTK, bugüne kadar hep verimkar oldu, ama veren veriyor, alan almıyor. Minibüs duraklarını da kiralama usulüyle TTK’dan aldık. Mevcut Genel Müdür geçmişte de çok ciddi destek verdi. Ben olsam, taksite bağlar, yine alırdım. TTK, yeşil alanlar kısmını zaten terk edecek. İmar Kanunu böyle diyor. TTK’nın terk ettiği yerlerden başlayıp zamanla da almaya başlayalım. Zaten bugün başlasan, 5-6 yılda ancak biter. TTK Genel Müdürümüz Burhan Bey, her türlü yardımı göstereceğini zaten söylüyor. Mesele, ‘Benim mülklerimi bölün, yeşil alanlar belli olsun’ der. Diyeceğini biliyorum. Zaten TTK’nın itiraz edeceği bir şey yok. Terk edilen yerleri yaptıktan sonra zaten geriye de çok bir şey kalmıyor.”

“KAYNAK KIT, AMA YAPILABİLİR”

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in çok iyi niyetli, temiz kalpli bir dostu olduğunu vurgulayan İsmail Eşref, “Elinden gelse çok şeyi yapacak durumda, ama Başkanımızın eksiği kendisinin teknik eleman olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü ben 3 dönemin tamamında her projeyi kendim ürettim. Ben Bayındırlıkta 24 sene, belediyede 10 yıl görev yaptım. Zonguldak’ta 3 dönem belediye başkanlığı yapan yok. Yani ben bir noktaya geldim. İyi niyetle yapmaya çalışıyor, ama yetişemiyor. Çünkü homurdanmalar hep sökülüp yapılmayan şeylerde, ama yetişmeli. Elinde eleman yoksa bir taşeron ekip kurup koşturmalı. Lavuar alanından başka bir şeye bakmasın. Zonguldak’ın çehresini değiştirecek olan şey lavuar alanı projesidir. Buranın üzerinden de fazla spekülasyon yapılmasın. Burada başka şeyler olmasın bu proje uygulansın. Belediye terkleri yapsın. Yolları, yeşil alanları, alt geçidi yapsın. Bunlar çok masraflı işler değil. Ayrıca burada yap-işlet-devret yoluyla yapılabilecek bir yer var. Ticaret değil, ama gelir getirecek bir şey. Altta 450 araçlık otopark var. Nikah salonu yanında ve yeşil alan kısmında da toplam 550-600 araçlık otopark alanı çıkıyor. Bu şehirdeki tüm araçların caddelerden kalkması demektir. Burayı kültür merkezine otoparkı işletmek kaydıyla yaptırabilir. Bunu hiç kimse düşünmüyor mu? Belki de bilmiyorlar. Burada ciddi bir gelir var. Çözüm var. Kaynak kıt, ama planlı bir şekilde yapılabilir. Başkanımla hep basın yoluyla haberleşiyoruz. Bir arayıp kendisine gideyim, çayını içerken kendisine anlatayım” diye konuştu.

“İSTİFA ETMESEYDİM BU PROJE BİTMİŞTİ”

Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, lavuar alanına çok emek verdiğini ve sonucunu görmek istediğini belirterek, “Biraz iddialı olacak, ama istifa etmeseydim, bu proje bitmişti. Bugüne kadar tecrübemden faydalanmak isteyen olmadı, ama belki bir gün sürekli ‘lavuar alanı’ dedikçe bir yetkili destek ister. Her zaman destek vermeye hazırım. Mesela, Kent Konseyi toplantı yapsın ve bu konuyu tartışalım. Her konuda gelmem, ama bu konuda gelirim. Çünkü ben buna çok emek verdim ve sonucunu görmek istiyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi