Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde eğitime verdiği destekle herkesin kalbinde taht kuran Hacı İbrahim İzmirlioğlu hayatını kaybetti. İzmiroğlu’nun son vasiyeti olan spor lisesini ise yeğeni Ahmet Uyunç kendilerinin yapacağını ifade etti.
Ereğli’ de yaptırdığı 8 okul dışında bir çok önemli esere imza atan Hacı İbrahim İzmirlioğlu, son yaptırdığı Fen Lisesinin eğitim ve öğretime açıldığı gün hayatını kaybetti. İzmirlioğlu için ilk tören hükümet konağı önünde yapıldı. Burada ki törenin ardından cenazesi Ali Molla Camisi önüne getirildi. Yakınları taziyeleri kabul ederken, iş adamlarından Semih Çolak, Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nun fen lisesi için vaat ettiği 700 bin liranın 500 bin lirasını verdiğini, kalan 200 bin lirasını ise kredi çekerek ödediğini söyledi.
İbrahim-Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi öğrencilerinden Yalçın Eserli ve Egemen Egeli, Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nun okulu göremediğini ve hayatını kaybetmesinden dolayı okul olarak üzgün olduklarını söylerken, Okul Müdürü Alaattin Pekdemir ise eğitim camiasının büyük üzüntü içerisinde olduğunu kaydetti.
Hacı İbrahim İzmirlioğlu’nun yeğeni Ahmet Uyunç ise son vasiyeti olan spor lisesinin kendileri tarafından yapılacağını söyledi. Hacı İbrahim İzmirlioğlu için Ali Molla Camisinde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak’ın kıldırdığı cenaze namazına protokol üyeleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları, eğitim camiası başta olmak üzere vatandaşlar da katıldı. Alınan helallik ve kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Editör: Pusula Gazetesi