Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) 10’uncu Olağan Genel Kurul sürecindeki Şube Genel Kurulları, dün yapılan Armutçuk Şubesi Genel Kurulu ile başladı. Ereğli Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurula; Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, GMİS’in Genel Merkez ve Şube yöneticileri, siyasi partilerin ve kuruluşların temsilcileri, maden işçileri ile delegeler katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, “Genel Kurulun başta üyelerimiz olmak üzere Zonguldak’a, ülkemize ve işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum. İnanıyorum ki, geçmişte olduğu gibi bugün de maden işçisine yakışır bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde, kazananı ve kaybedeni olmayan bir kongre gerçekleştireceğiz. Burada kazanan ve kaybeden olmayacak” dedi.

Mutlu’nun konuşmasının ardından divan heyeti seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı’na GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yardımcılıklarına Adnan Tıska ve Ergin Cin, üyeliklerine ise Mehmet Erdem ve Ergin Demirhan seçildi.

Konukların konuşmalarının ardından seçimlere geçildi. Armutçuk Şube Genel Kurulu’nda mevcut Şube Başkanı İsa Mutlu ile Çetin Yiğit’in listeleri yarıştı. 119 delegenin oy kullandığı seçimler sonucunda Şube Başkanlığına 90 oyla İsa Mutlu seçilirken, rakibi Çetin Yiğit 29 oy oldu. Şube Sekreterliğine 92 oyla Ali İşitmez seçildi, rakibi Yaşar Çetin 27 oy oldu. Mali Sekreterliğe 86 oyla Yılmaz Çevik seçildi, rakibi Levent Akdeniz 33 oy aldı. Teşkilat Sekreterliğine 43 oyla İsmail Özcan seçildi, rakipleri Ahmet Aker 40 oy, Ergin Akyüz 30 oy, Engin Öztürk 6 oy aldı. Genel Kurulda, GMİS Genel Merkez Genel Kurulu için de 41 üst kurul delegesi seçildi.


Kongrelere, 7 Şubat 2015 Cumartesi günü Karadon Şubesi, 8 Şubat 2015 Pazar günü Üzülmez Şubesi, 14 Şubat 2015 Cumartesi günü Amasra Şubesi, 15 Şubat 2015 Pazar günü Merkez Şubesi, 19 Şubat 2015 Perşembe günü Kozlu Şubesi ve 22 Şubat 2015 Pazar günü ise MTA Şubesi’nin kongreleri yapılacak.

Karadon’dan 75, Kozlu’dan 42, Armutçuk’tan 40, Üzülmez’den 39, Amasra’dan 26, Merkez’den 14 ve MTA’dan 14 olmak üzere seçilecek 250 delege ile 5’i Genel Merkez Yönetim Kurulu, 3’ü Denetleme Kurulu ve 5’i de Disiplin Kurulu’ndan 13 doğal delegeyle birlikte toplam 263 delege, 3-4 Nisan’da yapılması planlanan Genel Merkez Yönetim Kurulu seçiminde oy kullanacak.

Editör: Pusula Gazetesi