DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Emre Konuk, 7 Şubat 2015 tarihinde Zonguldak Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu’nda Eren Enerji sponsorluğunda halka açık olarak düzenlenecek seminerde, “Bağımlılık” konusunu anlatacak.

Psikoloji alanında 30 yıllık tecrübe ve birikime sahip, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, Zonguldak’ta 7 Şubat 2015 Cumartesi günü “Bağımlılık” konulu özel bir seminer düzenlemeye hazırlanıyor.

Eren Enerji sponsorluğunda Zonguldak Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu’nda, saat 13.00-16.00 arasında halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek seminerin anlatıcısı DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Emre Konuk olacak.

Yapacağı sunumda “Bağımlılık” konusunu ele alacak Emre Konuk, sunumunda bilimsel verilerin yanı sıra karşılaştığı vaka örneklerinden anekdotlar aktararak katılımcıları bağımlılık ve dikkat edilmesi gereken hususular konusunda da bilgilendirecek.

Eren Enerji’nden yapılan açıklamada, “Dünyanın en zor mesleklerinden biri olan anne-babalık konusunda bir eğitim verilmemekte ve anne-babalar çocuklarını yetiştirmede deneme yanılma yolu gibi bir yöntem kullanmaktadırlar. Yapılan hataların geri dönüşümünün olmadığı bu yöntem, aile hayatında tedavi edilmesi mümkün olmayan yaralar açabilmektedir. Anne-babalar kendi anne ve babalarında gördükleri çocuk yetiştirme davranışlarının ya aynısını ya da tam tersini uygulayarak çocuklarına kişilik kazandırmaya çalışmakta ve bu konularda uzman yardımı almamakta veya alamamaktadırlar. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş., gerçekleştirmiş olduğu sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekleyerek ‘Eren Enerji Ana-Baba Okulu’ seminerlerini başlatmaktadır. Eren Enerji. Çatalağzı Belediyesi, Muslu Belediyesi işbirliği ile planlanan seminerler, psikoloji alanında 30 yıllık tecrübe ve birikime sahip, DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün değerli uzman psikologları tarafından verilecektir. Eren Enerji Ana-Baba Okulu Seminerleri, hızlı toplumsal ve teknolojik değişimlerin yaşandığı, iş hayatının değiştiği, aile yapısının ve aile bireylerinin fonksiyonlarında değişmelerin meydana geldiği, kadının çalışma hayatının içine daha fazla girdiği, genç kuşakta sağlık ve gelecek kaygısının arttığı, suç işleme eğilimindeki yükselişlerin yaşandığı, madde bağımlılığının arttığı günümüzde eski yöntem ve anlayışa göre çocuk yetiştirilemeyeceğini kabul eden ve kendi ebeveynlik anlayış ve sorumluluklarını yeniden gözden geçirmek isteyen tüm anne babaların ücretsiz katılımına açıktır. 7 Şubat 2015, Cumartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ‘Bağımlılık’ konulu ilk seminerin anlatıcısı DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Emre Konuk olacaktır. Yapacağı sunumda Bağımlılık konusunda bilimsel verilerin yanı sıra karşılaştığı vaka örneklerinden anekdotlar aktararak katılımcıları bağımlılık ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgilendirecektir” denildi.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün Eren Enerji sponsorluğunda Zonguldak’ta ücretsiz vereceği seminerler; 21 Şubat 2015 Ayşegül Moral “Zor Çocuklar: Uyum ve Davranış Sorunları”, 7 Mart 2015 İnci Canoğulları “Öfke ile Başa Çıkma Becerileri”, 21 Mart 2015 Aslı Kızıltoprak Tuna “Çocuklarda Gözlenen Korku ve Kaygılardan Kurtulma Yöntemleri”, 4 Nisan 2015 İnci Canoğulları “Ergenlik Döneminde Anne Babanın Yapabilecekleri Nelerdir?”, 11 Nisan 2015 Gülşah Ergin “Çocuk ve Cinsellik”, 9 Mayıs 2015 Zeynep Zat “Kadın ve Erkek Arasında Sağlıklı İlişki Nasıl Olmalı?”, 2 Mayıs 2015 Ayşen Kayahan “Boşanma ve Çocuk: Boşanma Çocuğa Nasıl Anlatılacak?”, 6 Haziran 2015 Zeynep Zat “Şiddet-İstismar”, 13 Haziran 2015 Merve Soysal Başa “Travma ve Çocuk”, 27 Haziran 2015 İnci Canoğullar “Eşler Arasındaki Uyumun Aile ve Çocuklar Üzerindeki Olumlu Etkileri” konularıyla devam edecek.

Editör: Pusula Gazetesi