Bir dönem öğretmenevi olarak kullanılan üç katlı metruk bina, madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi. Terakki Mahallesi Lise Sokak’ta bulunan binanın hemen yanında bulunan Mehmet Çelikel Lisesi öğrencilerinin yanı sıra üst tarafta bulunan hastaneyi kullanan vatandaşların korkulu rüyası haline gelen bina hakkında İl Genel Meclisi tarafından yıkım kararı verildi.

Zonguldak Valiliği tarafından tehlike arz ettiği gerekçesiyle yıkılması talep edilen bina için ekipler kolları sıvadı. Binanın yıkılmasıyla birlikte mahalle sakinleri de rahat bir nefes alacak.

Zonguldak emniyetinin de vatandaşların huzuru için sıklıkla kontrol ettiği metruk binanın tehlike arz ettiğini ifade eden mahalle sakinleri şöyle dediler:

“Yatılı erkek öğrenci lisesi olarak yıllarca hizmet verdi. Sonra öğretmenevi oldu. Sağlık ocağı oldu. Düğün salonu olarak hizmet verdi. Yeni öğretmen evi yapılınca burayı terk ettiler. Devlet büyükleri buranın son halini gördüler ve yıkım kararı verdiler. Bütün vatandaşlar seviniyor. Biliyorsunuz buranın son durumu iyi değildi. Her türlü şey oluyordu buranın içinde şu anda yıkılıyor herkese hayırlı olsun. Herkes buradan memnun burada sabahlayanlar oluyordu. Kimsenin canı yanmadan yıkılıyor. İnşallah hayırlısı olur.”

Ekipler, üç günde binayı yıkmayı planlıyor.

Editör: Pusula Gazetesi