Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Şerafettin Turpcu, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu. Ziyarete, CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Başkan Yardımcısı Volkan Alkaç ile İl Sekreteri Osman Kıransoy da katıldı.

CHP’lileri, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ile Başkan Yardımcısı Mustafa Emen karşıladı. Ziyaret ile ilgili ilk konuşmayı yapan CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Zonguldak’ta önseçim yapılmak suretiyle seçimlere gireceklerini ve amaçlarının partiyi birinci yapmak olduğunu milletvekili sayılarını 3-4, hatta 5 yapmak olduğunu belirterek, yoğun bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi.

CHP Milletvekili Aday Adayı işadamı Şerafettin Turpcu da, yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde partimizi Zonguldak’ta birinci yapmayı hedefliyoruz. Bugünde önseçimi savunuyoruz, önseçimi istiyoruz. Genel Merkezimize yaptığım ziyarette de Şubat ayının 15’ine kadar ön seçimin hangi illerde yapılacağını yüzde 85’i kapsayacağı belirtildi. Ben önceleri ‘önseçimi istiyorum’ demiştim. 30 yıldır aktif politikanın içinde bu işi sürdürüyorum. Daha önce adaylar merkez yoklaması ile belli oluyordu, fakat bu yöntemin partimize fayda getirmediği aldığımız seçim yenilgileriyle ispatlandı. Bu dönem partimiz bu yoldan dönüyor. Umuyorum ki, Zonguldak’ta da halkımızın ve örgütümüzün istediği bir liste oluşturulursa AK Parti’yi yeneceğimizi ve birinci parti olacağımızı ve milletvekili sayılarımızı arttıracağımızı umut ediyoruz. AK Parti, 12 yıldır Zonguldak’ta iktidarda olmasına rağmen kentin sorunları ve sıkıntıları ağırlaşmıştır. İyi bir kadroyla AKP’nin kalesi boş her çekeceğimiz şutun AKP kalesine gol olacağını daha önce söylemiştim. Biliyorsunuz, Filyos Vadi Projesi yılan hikâyesine dönmüş durumda, neyse ki liman ihalesi bu süreçte bitti deniliyor, onaylandı. Diğer projelerin de süratle tamamlanması gerekiyor. CHP olarak, Şerafettin Turpcu olarak partimiz iktidar olduğunda, ben de seçildiğim takdirde Filyos’ta Zonguldak’ın ikinci üniversitesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bizi sıcak karşıladığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. İleriki günlerde daha sık birlikte olmayı umut ediyoruz.”

Editör: Pusula Gazetesi