Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlerde, AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Sendikal alandaki birikimlerini ve tecrübelerini Zonguldak için bir adım daha ileriye taşımak istediğini belirten Kamuran Aşkar, milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyu ile paylaştı.

Zonguldak’a ve Zonguldak halkına hizmet etmek istediğini ve 15 yıldır da sendika yapısı içerisinde hizmet ettiğini dile getiren Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “Bunun 13 yıllık dönemi Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı olarak geçti. 7 yıllık dönemde de Memur-Sen Konfederasyon İl Temsilciliği şeklinde oldu. Zonguldak’ın bütün ilçelerindeki örgütlenme çalışmalarından tutun da bütün ilçelerinde ve bütün köylerinde girmediğim yer kalmadı. Sendikal birikimimle beraber elde ettiğim tecrübelerimi Zonguldak’a hizmet noktasında hizmetlerimi bir adım daha öne taşımak istiyorum. Bunun için de 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde milletvekilliğine aday adayı olma kararını yaptığım istişareler sonucunda almış bulunuyorum. Bizim için asıl olan vazifelerin yerine getirilmesidir. Kurtuluş Savaşı komutanlarımızdan Kazım Karabekir’in çok güzel bir ifadesi var: ‘Vazifelerin yerine getirilmesi kahramanlık değildir, kahramanlık vazifenin bittiği yerde başlar’ demiştir. Ben kahramanlık yapmadım ama öğretmenlik hayatımda ve sendikal görevimde bana verilen vazifeleri en iyi şekilde yerine getirdim ve elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim, emek verdim. Bu emeklerimin karşılığında da Zonguldak insanına, Zonguldak’taki bürokrasiye ve mücadeleye bir nebze olsun katkı sunabildiysem kendimi de bahtiyar atfettiğimi belirtmek istiyorum. Vermiş olduğumuz bu mücadeleyi bir adım daha ileriye taşıyabilmek, Zonguldak’ımızın sorunlarını gerek Zonguldak genelinde gerek de Türkiye genelinde dillendirebilmek adına 7 Haziran tarihine yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylığına talip olduğumu belirtiyorum ve 10 Şubat tarihinde de görevimden bunun için istifa edeceğimi ifade etmek istiyorum. Bize bir görev verilirse, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Zonguldak halkına bu güne kadar verdiğimiz hizmeti bir adım daha ileriye götüreceğimi de belirtmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ ZONGULDAK’IN ÇIKIŞ NOKTASI OLACAKTIR”

Milletvekili olursa Zonguldak için neler yapmak istediğine de değinen Kamuran Aşkar, “Zonguldak’ta sorunlar çok fazla. Zonguldak’a bakıldığı zaman varlıktan darlığa düşmüş bir şehir görüyorsunuz. 1970’li yıllarda Türkiye’nin Almanya’sı olan bir şehir, şimdilerde emekli şehri haline gelmiş durumda. Bence Zonguldak’ta ilk yapılması gereken Zonguldak halkına pozitif enerjinin yayılması gerekiyor. Zonguldak artık bulabileceği dip noktasını bulmuştur. Bundan sonraki süreç Zonguldak’ın çıkış noktası olacaktır. Zonguldak’ta TTK üretimine gelişerek devam etmelidir. TTK’nın 6 altın noktası da üniversiteye devredilmelidir. Karabük Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi’ni ikiye katlamış ise, bizim Zonguldak’ı bir üniversite şehri yapmamız için bazı şeyleri yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Bu bağlamda bazı alanlarımızı üniversiteye teslim etmeliyiz. Zonguldak’ın turizm noktasında önünü açmamız lazımdır. Ülkede bir siyasi iktidar varsa ve Türkiye bulunduğu bölgede lider ülke konumundaysa biz AK Parti’nin 2023 ve 2071 noktalarında olması gerekiyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi