Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takım Seçmeleri için Zonguldak’ta tanıtım toplantısı düzenlendi. Yarışmayı tanıtmak için özel bir organizasyon şirketi, Zonguldak ve çevre illerde bulunan Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanlarına bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenledi. Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Toplantı Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına, Kastamonu, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın ve Zonguldak Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanları katıldı. Türkiye genelinde 11 ilde yapılacak olan yarışmalar sonucunda Milli Takıma katılmayı başaran yarışmacılara toplamda 100 bin lira ödül verilecek.

Milli Takım Seçmeleri için yapılacak olan yarışma toplamda 7 kategoriden oluşacak. 17 Şubat tarihinde Adana’da başlayacak olan yarışmalar sırasıyla; Antalya, Ankara, Bursa Edirne, Zonguldak, İzmir, Samsun, Rize, Diyarbakır ve İstanbul’da yapılacak. Yarışmalar 7 Mayıs tarihinde İstanbul’da yapılacak olan eleme yarışmalarıyla sonlandırılarak milli takım belirlenmiş olacak.

Yapılacak olan yarışma hakkında bilgi veren Zonguldak Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ergün Öztürk, “Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu’nun Türkiye genelinde düzenlediği Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Milli Takım Seçmeleri Yarışması için mevcut firma gelip ilimizde bilgilendirme amacıyla bir seminer verecekler. Biz bölgemizdeki Oda Başkanlarımızı buraya topladık. Yapılacak olan yarışma 7 kategoriden oluşuyor. Yapılacak olan yarışmada 1’inci ve 2’inci olan arkadaşlarımız finallere kalacaklar. İstanbul’da 22 Mayıs tarihinde yapılacak olan finallerden sonra da Türkiye Kuaförler ve Berberler Milli Takımı oluşmuş olacak. Burada geniş bilgiyi Bursa’dan gelen arkadaşlarımız anlatıyor. Yapılacak olan yarışmalar sonucunda Milli Takımımız oluşacak. 24 Mart tarihinde Dedeman otelinde yarışmamız yapılacak. Zonguldak bölgesinden katılacak olan milli takım adaylarımız burada belli olacak. Türkiye çapında yapılacak olan yarışma daha sonra İstanbul’da yapılacak. Burada Kastamonu, Bolu, Düzce, Karabük, Bartın ve Zonguldak il ve ilçelerini kapsayan bir toplantı yapılacak. Yarışma için bu aşama ilk aşamamız. Yarışmada kaç yarışmamızın olacağı çalışmalardan sonra belli olacak ancak tahminime göre bu yarışmada bizim bölgemizden 100’e yakın bir katılımın olmasını bekliyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde 11 ilde yapılacak olan yarışmalardan sonra yarı final ve final yarışmaları yapılacak. Yarışmalarda dereceye giren berber ve kuaförler milli takıma katılmaya hak kazanarak ülkemizi Avrupa’da temsil edecek.

Editör: Pusula Gazetesi