Zonguldak´ın hükümet tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Teşvik Paketi&[#]8217;nden ne kadar faydalanılabileceği üzerine yaşanan görüş ayrılıkları "Öğretmen" tartışmasına dönüştü.


CHP Milletvekili Ali Koçal´ın Pusula´da yer alan Ak Parti Milletvekillerine yönelik eleştirileri ve Teşvik Paketi üzerine önerilerine, Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen yanıt vermişti.


Ancak Türkmen´in, Koçal´ın eleştirilerini yanıtlarken sarf ettiği "Maden var. Onun kafası çalışmaz. O öğretmendir. Ne anlar sanayiden manayiden" sözleri öğretmen camiasının tepkisini çekti.


Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Salih Alemdar yaptığı açıklamada Türkmen´i istifaya çağırırken, Türkmen´in bu sözleri sarf etmediğini ileri sürmesi büyük şaşkınlık yarattı.


Alemdar´ın istifa çağrısı


Kamu-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Başkanı Salih Alemdar açıklamasında şunları söyledi; "Milletleri kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir"


"Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan toplumunun en fedakâr ve saygıdeğer unsurlardıır"


"Bir kitle, bir millet olabilmek için, mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır."


Tüm öğretmenlere hakaret ve mesnetsiz söz sarf eden Polat Türkmen´in yüzüne bu sözleri paçavra gibi vuruyorum. Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizde ve dünyada öğretmenin önemini bu güzel ve oldukça anlamlı veciz sözlerini söyleyerek tarih sayfalarına kaydetmiştir.


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen´in şayet mühendislik diploması varsa o zaman çok sayıda öğretmeni de olmuştu.18 Haziran 2009 tarihli ilimizin yerel gazetesi olan Pusula&[#]8217;ya verdiği demeçte CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal için "Onun kafası çalışmaz. O öğretmendir" diyerek bütün öğretmenlere hakaret etmiştir. Bu hakaret sadece şu anda görev yapan öğretmenlere değil, geçmişte öğretmenlik yapıp emekli olan veya hayatını kaybeden bütün öğretmenleredir.


Kötü söz sahibinindir.


Polat Türkmen´in bu hakaretini bir paçavra gibi kendi yüzüne vuruyorum.


Polat Türkmen kendilerini ilkokuldan üniversiteye kadar eğiten, okutan ve öğreten öğretmenlerini bir göz önünden geçirsin, isimlerini saysın ve ondan sonra CHP Zonguldak Milletvekiline söylediği o yakışıksız iki cümleyi onlar için de, kendi partisinde milletvekili olan öğretmenler, kendisine oy veren, selam veren, yakın ilişki içerinde olan öğretmenler için de söylesin ve kendisine dönüp sorsun; Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen bu yakışıksız iki cümle sana yakıştı mı?


Türkmen´i istifaya davet etti


Ak Parti Milletvekili Polat Tükmen´in sarf ettiği sözlerin siyaseten de olsa öğretmen camiasını ciddi şekilde kırdığını belirten Alemdar; "Polat Türkmen´i istifaya davet ediyorum.


TBMM´ inde Zonguldak Milletvekili olarak görev yapan birinin ağzından çıkan bu yakışıksız, mesnetsiz o iki cümleyi kendime, hiçbir öğretmen arkadaşıma, eğitim camiasına yakıştırmıyorum ve hiç kimse de yakıştıramaz. Bunu söyleyen Milletvekili Polat Türkmen değil; Bakan veya Başbakan da olsa fark etmez. Memurların dolayısı ile öğretmenlerin siyaset yapma hakkının olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Ülkenin ekonomik ve kültürel anlamda çöküşünü görüyoruz. Bunun sorumlusu yıllardır memura siyaset yapma hakkını engelleyen ve hor gören bu zihniyet. Acaba üniversiteden mezun olduktan sonra dünyayı ve insanları anlama adına kaç kitap okudunuz. Sizin küçümsediğiniz öğretmenler kendilerini geliştirmek için örgütlenmeye ve okumaya devam ediyor.


Sayın Polat Türkmen bu sözler size ve partinize de hiç yakışmıyor.


Hele, hele milletin vekili olan sizler sözlerinizi ölçüp ve tartarak söylemelisiniz.


İnanıyorum ki kendi öğretmenlerin de size bu şekilde öğüt vermişti.


Çünkü sizleri ve bu milleti eğiten, okutan ve öğreten değerli öğretmenlerimizdir.


Şu anda ülkemizde ortalama 680 bin öğretmen görev yapıyor. Onların her biri Ak Parti Zonguldak milletvekilinin kendileri için söylenen bu sözleri duydukça ne söyleyeceklerini hiç merak ediyor musun?


Atatürk de Başöğretmen&[#]8217;di. TBMM´ ini Atatürk açtı. Onurlu bir milletvekili iseniz bu sözlerden sonra Atatürk´ün açtığı o çatı altında görev yapmazsınız, istifa edersiniz.


Öğretmenlik dünyanın her yerinde en onurlu ve en şerefli bir meslektir.


Polat Türkmen gibilerine duyurulur" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi