Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Filyos Liman Projesi ile ilgili olan tüm hukuksal ve bürokratik sorunların ortadan kalktığını ve Bakanlığın, yüklenici firma olan müteahhide projeyi tebliğ ettiğini açıkladı.

Sedat Namal “Filyos Liman Projesinin ihalesi gerçekleştirildikten sonra, bazı firmaların Kamu İhale Kurumuna itirazı sonucu, Mahkeme Yürütmeyi Durdurma Kararı almıştı. Uzun süredir bu engellerin kalkması için verdiğimiz çalışmaların neticesi, sorunların tamamı ortadan kalktı. İlgili Bakanlık, Filyos Liman Projesinin ihalesini alan yüklenici firmaya projeyi tebliğ etti ve şimdi sıra ilk kazmayı vurmaya geldi” dedi.

Namal, Sosyo-ekonomik olarak Karabük’e çok büyük yansımasının gerçekleşeceği Filyos Liman Projesi ile ilgili işlerin artık rayına girdiğini, şimdi sıranın Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesini hayata geçirmeye geldiğini belirtti.

Sedat Namal “Karabük’ün geleceği için büyük atılımlar sağlayacak olan Filyos Liman Projesini Allah’ın izni ile rayına soktuk. Bu konuyla ilgili en büyük desteği veren Sayın Büyüğümüz Mehmet Ali Şahin’in emeklerini herkesin bilmesini, isterim. Şimdi sıra Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesini hayata geçirmeye geldi. Allah’ın izni ve sayın büyüklerimizin de destekleri ile bölgeye büyük bir katkı sağlayacak ve atılım yaptıracak olan Eskipazar Endüstri Bölgesi, Serbest Bölge ve Teknopark Projesi ile ilgili çalışmalarımıza başladık. İnanıyorum ki olumlu sonucunu da çok yakında alacağız” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi