Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Kapuz Plajı´nın son bir hafta on gündür temiz olduğunu öne sürdü.
Eşref, 3 Haziran tarihinde Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklanan ölçüm değerlerinde kirlilik oranı yüksek çıkan Kapuz Plajı´nın, o tarihlerde Bağlık Asfalt Tesisi´nde bulunan mağaranın dere yatağındaki evsel atıkları arıtmak için kullanılan Atık Su Arıtma Tesisi´nin devrede olmadığından kaynaklandığını söyledi.
Eşref konuşmasında: "Kapuz Plajı´nda 3 Haziran´da yapılan tetkiklerde değerler, kirlilik oranı bakımından yüksek çıktı. Bu değerlerin yüksekliği ölçümün yapılan tarih olarak belirlenen 3 Haziran´da arıtmanın faaliyette olmaması nedeniyleydi. Bağlık Asfalt Tesisi´nde bulunan mağaranın dere yatağındaki evsel atıkların yönünü değiştirmemesi sebebiyle, 3 Haziran tarihinde ölçümler yüksek çıktı. Ancak daha sonra önce arıtma çalıştırıldı, devamında mağaradan gelen evsel ve kanalizasyon atıklar için Atık Su Arıtma Tesisi´ne pompalama işlemi yapıldı. Son bir hafta 10 gündür Kapuz Plajımız temiz. Bugünden itibaren Sağlık Müdürlüğü´nün yeniden yapacağı ölçümlerle, yapılan arıtma işlemlerinin ne kadar yeterli olup olmadığını göreceğiz.
Biz bu işlemlerin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü arıtma çalışmaları yapıldıktan sonra mağaradan dereye gelen evsel atıkları pompa ile hatta Kapuz Plajı´ndaki WC´ler dâhil kanalla birlikte Atık Su Arıtma Tesisi´ne basılması bu işi kurtardı. Bu Arıtma Tesisi´ni ben geçen dönemde yapmıştım.
Zeki Çakan Bey 1980 yıllarında bir tane yaptı, çürüdü. Yıllarca kullandık. Bu dereyi zaman zaman motorlarla basarak arıtıyorduk. Daha önce deniz mevsimi açılmadığı için bu işlem yapılmamıştı. Ancak deniz mevsimi açılır açılmaz, başlangıçta bu tedbirler alınmış oldu. 3 Haziran tarihindeki olumsuzluklar zaten derenin Atık Su Arıtma Tesisi´ne pompalanmasıyla çözülecekti. Ölçümler zaman zaman yapılıyor. Bugün tekrar ölçüm yapılacak. İşlemler yapıldığında sonuçların doğru çıktığını göreceğiz. 3 Haziran´da yapılan tetkiklerin aksine daha temiz pırıl pırıl bir Kapuz Plajı var" dedi.
&[#]8220;Kapuz ´Sahil Kent´
görünümüne büründü&[#]8221;
Plajda yenilikler yapıldığını belirten Başkan Eşref; "Plajımızda bazı yenilikler yaparak, halka hizmet vermeye başladık. Sezonun başlamasıyla yeni şezlong ve şemsiyelerle hizmet veriyoruz. Bahçede yeni düzenlemeler yaptık. Kabinlerde ve soyunma odalarında yenilikler yapıldı. Boya badana işlemleri yapıldı. Şimdi Kapuz ´Sahil Kent´ görünümüne büründü. Diğer yerlerdeki sahil kentlerden eksiğimiz kalmadı. Artık temiz ve sağlıklı, pırıl pırıl bir denizimiz var" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi