Toptan, mesajında, Türk milletinin her aşaması ayrı bir kahramanlık destanı olan Kurtuluş Savaşı´nda bağımsızlık ve vatan bütünlüğünü koruma kararlılığını tüm dünyaya gösterdiğini ifade etti. Toptan, mesajında şunları kaydetti:
´´Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, kurduğu genç Cumhuriyet için Zonguldak´ın önemini, ´Zonguldak´ın derin toprakları altındaki serveti madeniye ne kadar kıymetli ise bizim nazarımızda Zonguldak da o kadar kıymetli vilayetimizdir´ sözleriyle ifade etmiştir.
Kuşkusuz Zonguldak´ın gelişmesinde en büyük paya sahip olanların başında ilimizde taş kömürünü bulan Uzun Mehmet gelmektedir. Uzun Mehmet´in taş kömürünü bulması sayesinde Zonguldak, madenciliğin ve emeğin başkenti haline gelmiştir. Uzun Mehmet´in attığı ilk adımın ardından Türkiye´de madenciliğin okulu haline gelen ilimizde, taş kömürünü toprağın derinliklerinden hayatları pahasına çıkararak ülkemizin hizmetine sunun maden işçilerimiz de gurur kaynağımız olmuştur. Bu anlamlı gün vesilesiyle ilimizin gelişmesine büyük katkılarda bulunan Uzun Mehmet´i rahmetle ve minnetle anıyorum.
Etkinliklerin başarılı geçmesini diliyor, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda aziz canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Bu duygularla ilimizin kurtuluş coşkusunu yürekten paylaşıyor, şahsınızda programlara katılan tüm değerli davetlilere ve Zonguldaklı hemşehrilerime selam ve sevgilerimi iletiyorum.´´
Editör: Pusula Gazetesi