Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 27 Ocak 2009 tarihinde yapılan "Çelik-2" operasyonu kapsamında Kdz. Ereğli´de M.L., Alaplı´da, Şoförler Odası Başkanı K.Ç., Alaplı Belediyesi eski Muhasebe Müdürü F.A., ile birlikte M.Y., Alaplı Adliyesi´nde görevli memur N.T., M.T., M.Y., R.K., İ.T., M.T. ve B.A. isimli şahıslarlar ile birlikte toplam 23 kişi gözaltına alındı. Sabah saat 04.30 sıralarında başlayan operasyonda,
toplam 23 kişi Ereğli ve Alaplı´da gözaltına alındıktan sonra Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı tarafından verilen talimatla gözaltına alınan şahıslardan Kdz. Ereğli´de esnaflık yapan M.L.´nin döviz bürosu arandı. Yapılan aramalarda bazı evrak ve belgelere el konuldu.
Alaplı´da yapılan operasyonda, Jandarma ekipleri tarafından köyde ikamet eden kişiler Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi. Alaplı İlçe Emniyet Müdürlüğü´nde toplanan şahıslar daha sonra Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne getirildi. 23 kişinin burada alınan ifadelerinin ardından, özel otobüsle Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü. Şahısların İl Emniyet Müdürlüğü´nde ifadeleri alındıktan sonra Ankara´ya gönderileceği belirtildi.
Kdz. Ereğli ilçesinde 27 Ocak 2009 Salı günü düzenlenen operasyonda Kdz. Ereğli eski Belediye Başkanı M.S. ve TSO Başkanı A.L.´nin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alınarak Ankara´ya sevk edilmişti. Daha sonra 29 kişiden 14´ü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Editör: Pusula Gazetesi