ALKIŞLAR TÜRK METAL SENDİKA’NA!

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi tarafından, Spor Toto 3. Lig’de kentimizi temsil eden ve yaşadığı ekonomik sıkıntılara destek sağlamak amacıyla ‘Zonguldak Kömürspor Gecesi” düzenlendi. Salı gecesi Büyük Anadolu Ereğli Otel’de 1000 kadar Erdemir çalışanının katılımıyla gerçekleştirilen gecede coşku, duygu ve heyecan birlikte yaşandı.

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Yusuf Ziya Odabaş, gecede yaptığı konuşmada, Erdemir işçisinin, birlik, beraberlik ve dayanışmanı en güzel örneklerini gösterdikleri söyledi.

Hediye çekilişi yapılan gecede, Türk Metal Şube Başkanı Odabaş ile Kulüp başkanı Caner tarafından, Belediye Başkanları Uysal, Tekin ve Demirtaş’a takımın imzaları formaları hediye edildi. Ayrıca Sendika Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, geceye katılanlardan cep telefonları vasıtasıyla SMS atarak Zonguldak Kömürspor için mesaj atmalarını istedi.

SMS yoluyla zkömürspor yazıp 8071´e gönderen Erdemir işçileri, 5 tl karşılığında Zonguldak Kömürspor’un gönüllü üyesi oldular. Sendika tarafından düzenlenen gecede Zonguldak Kömürspor’a 25 Bin TL destek toplandığı açıklandı.

BAŞARIDA ÇORBADA TUZUMUZ OLSUN İSTEDİK!

Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Yusuf Ziya Odabaş, Zonguldak Kömürspor’un başarısında bir nebze katkıda bulunmak için düzenledikleri geceye katılanlara teşekkür ederek şöyle konuştu,“ İstenildiği zaman birlik ve beraberliğin en güzel göstergelerinin sunabildiğimizi de gösteriyoruz. Erdemir işçisi arkadaşlarımızla yol ve dava arkadaşı olmaktan son derece mutluyum. Niye derseniz; herkes kendisiyle beraber yürüyecek insana güvenmesi lazım, omuz omuza, sırt sırta olması lazım. Sizler de bunu bana her ortamda yaşatıyorsunuz. Ben de bu konudan son derece mutluyum. Sizinle beraber dava arkadaşı olmaktan onur ve şeref duyuyorum. Hepinizden Allah razı olsun.

Bizler bugün Zonguldakspor’a sahip çıkmak ve güzel gittikleri şampiyonluk yolunda onlara bir nebze de olsa destek olmak, daha doğrusu çorbada tuzumuz olsun diye geceyi düzenledik. Belediye başkanlarıma, bize destek veren değerli işçi kardeşlerime bu sahiplenmeden dolayı, Zonguldak ve ilçeleri olarak yaşadığımız Ereğli’nin daha iye yerlere geleceğimiz inancındayım. Ereğli’de birlik ve beraberliğin olmadığı bir sürece bizim bir şeyler alma şansımız yok. Artık Ereğli’de de Zonguldak’ta da kabuk değiştireceğiz. Şimdi de değişik zamanlarda Zonguldak işçinin başkenti diyoruz ama ne işçiler arasında, ne de halk arasında birliktelik var. Bu birlikteliği inşallah bu akşam düzenlediğimiz etkinlikle hem Zonguldak’ımıza hem de Ereğlimiz’e yaşatacağız, beraber olacağız. Teşkilatçılık nasıl yapılır, bir kurum nasıl sahip çıkılır olduğunu herkes görecek.”

BİZLERİN HEDEFİ DE HAYALLERİ DE BİR!

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da, aynı salonda geçen yıl sendika tarafından yapılan bir çok geceye katıldığını hatırlatarak, “Türk Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın katkılarıyla düzenlenen gecelerde hayatımın en mutlu, heyecanlı ve coşkulu anlarını yaşadım. Bu gece de aynı heyecan ve coşkuyu yaşıyorum. Aslında, bu gecenin çok güzel mesajı var. Zonguldak Kömür Spor Gecesi Karadeniz Ereğli’de yapıldı bu bizlere onur veriyor. Bizlerin hedefi de hayalleri de bir. Bu salonda Zonguldakspor’a destek için bulunuyoruz. Bu mesajı herkesin doğru algılaması lazım. Bu mesaj birlik, beraberlik ve kardeşlik demektir ve devam etmesini diliyorum.”

Gecede konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, geçtiğimiz yıl kendisi için de böyle bir gece düzenlendiğini anımsatarak, “Zonguldakspor’a katkı amacıyla güzel bu geceye katkıda bulunanlara başta Odabaş olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum. Güzel bir gece, güzel bir birlik; bu birliğe ihtiyacımız var, bu birliği bozmayalım” diye konuştu. Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş da, geceyi düzenleyenlere Teşekkür ederken, Zonguldakspor’a başarı dileğinde bulundu.

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE YAKIŞIR BİR GECE OLDU

Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner ise düzenlenen gecenin çok önemli olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında şöyle dedi: “İki yıl önce göreve geldiğimizin ilk yılında Allah bize şampiyonluk nasip etti. Bu sene de aynı yolda ilerliyoruz. İnşallah sonu hayır olur. Bu gece gerçekten işçi arkadaşlarımıza yakışır bir gece oldu. O yüzden Yusuf Başkanımıza, yönetimine, Erdemir çalışanlarına, teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, sağ olsun, var olsun. Ben kolay kolay kimseye haset etmem ama başkanıma gıpta ettim, size gıpta ettim, Türk Metal Sendikası üyelerine gıpta ettim, sağ olun, var olun. Ben biraz sulu gözlü adamım. Konuşmaya devam edersem ağlarım onun için devam etmeyeyim. Hepinizden Allah razı olsun.”

ERDEMİR İŞCİLERİNE ŞAMPİYONLUK SÖZÜ VERDİ

Bu arada, Odabaş’ın şampiyonluk sözü istediği Zonguldakspor antrenörü Cahit Terzi de, “Odabaş’a ve Erdemir işçisine teşekkür ediyoruz. İnşallah sizlerin de desteğiyle Türkiye Profesyonel 2. Ligi’ne çıkmak en büyük hedef ve dileğimizdir” şeklinde konuştu.

İŞTE GECEYE KATILANLAR!

Zonguldak Kömürspor gecesine Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Yusuf Ziya Odabaş, Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Cahit Terzi, Zonguldak Kömürspor kaptanı Suat Kerçin ve Emrah Ergür, METAL-KOOP Şube Başkanı Erdal Özdemir, Türk Metal Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Hakan Eskibina, şube yöneticileri, Zonguldakspor Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Öztürk, Genel Kaptan Hakan Hürfikir, Erdemir Teknikerler Derneği Başkanı Gürkan Çaylı, Fenerbahçeli Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Özbek, Karadeniz Ereğli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği Başkanı Tarkan Adik, Beşiktaş Karadeniz Ereğli Derneği Başkanı Bahadır Kasap, Galatasaraylılar Derneği Başkanı Cevdet Öztürk, derneklerin yönetim kurulu üyelerinin katıldığı gecede çalan müzik eşliğinde geç saatlere kadar eğlence vardı.

Editör: Pusula Gazetesi