Zonguldak şehir merkeziyle Ereğli ilçesine ulaşımın sağlandığı karayolunun yapımı 1974 yılında yatırım programına alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan bilgilerde, yatırım programında başlangıcı 1974 olarak belirlenen yolun tamamlanacağı tarih 2018 olarak belirtiliyor.

Proje tutarının 329 milyon 700 bin belirtildiği Resmi Gazete’de 2014 yılı sonu tahmini harcama tutarı ise 191 milyon 223 bin TL olarak belirtildi. 2015 yılı ödeneği ise 5 milyon TL olarak yer aldı.
Karayolları Kastamonu 15’inci Bölge Müdürü Sami Uyar, 1974 yatırım programına alınan karayolunda aktif bir şekilde çalışmaların sürdüğünü belirtti. Güzergah üzerinde yapımı süren iki tünelin de bitmek üzere olduğunu aktaran Uyar, çalışmaları şöyle aktardı:

“ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİRİYORUZ”

“Bu yolumuz, 1974 yılında programa alınmış gözüküyor. 2018 yılı bitiş tarihi olarak gözüküyor. Bunlar yatırım programındaki bilgilerdir. Bu demek değildir ki, ihalelerimiz 1974 yılında başladı, bugüne kadar devam ediyor. Bu tarihte programa alınmıştır, ancak ödenekler ölçüsünde ihale yapılabildiğinden dolayı o kesimdeki ihaleler çok daha sonraki yıllarda yapılmıştır. Orada en eski ihalemizi 1999 yılının Mart aylarında yapıldı. O günlerdeki ödenek ve fiziki şartlardan dolayı işi tamamlanamamıştı. Ancak biz son yıllarda faal bir şekilde o kesimlerde çalışmaları devam ettiriyoruz. Çok yoğun bir şekilde çalışmalarımız var. O güzergah üzerinde iki tünelimiz bitmek üzeredir. Yolumuzun 10 kilometre kesimi hariç yol tamamlanmış durumdadır. 10 kilometre kesim de 2015 yılında yaparak tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah 2015 sonunda Zonguldak-Ereğli arasındaki tünellerimizi de açmış ve yolumuzu da trafiğe açmış oluruz. Güzergahta asıl ağırlıklı olarak tünellerin yer alması ve buradaki ulaşım güçlükleri yapım güçlükleri işin süresi tabi uzamıştır. Ancak son yıllardaki çalışmalarla birlikte bu hız artmıştır. 2015 yılında da bu hedefimize ulaşmış olacağız. Yolu bitirmiş olacağız.”
Geçtiğimiz haftalarda yaşanan yoğun kar yağışının ardından karayolunda meydana gelen bozulmalar sebebiyle sürücüler zor anlar yaşıyor. Çukurların meydana geldiği karayolunda çalışmalar ise devam ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi