Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise görüşmeye ilişkin olarak; "Sedat Bey Zonguldak´taki durumu değerlendirerek &8216;Üçüncü bir isim çıkartılırsa kazanır mı kazanamaz mı? Süreç nasıl geçer&8217; diye sordu" şeklinde konuştu.


Görüşmeleri değerlendiren İl Başkanı Hamdi Uçar; "Yapılan çalışmaların tabanında hükümet ve delege kime itibar gösterecekse o, teşkilatımızın başında olacaktır. Herkesin de buna saygı göstermesi gerektiğini söyledim" dedi.


Görüşme odasına giren İlçe Başkanı, Belediye Başkanı, İl Yöneticileri ve parti kurucularının bu saatten sonra üçüncü isimle yola devam edilemeyeceğini vurguladıkları, tek listede ısrar ettikleri öğrenildi.


Ak Parti´de ertelenen İl Başkanlığı Kongresi&8217;nin ardından partinin dağılmadan nasıl devam edebileceği üzerine görüşmeler sürüyor. Önceki akşam Zonguldak´a gelen Ak Parti Bölge Koordinatörü Sedat Kızılcıklı görüşme odasına aldığı Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolak, Gökçebey İlçe Başkanı Zeki Usluoğlu, Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, Ereğli İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Uysal, Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Kadın Kolları Başkanı Arife Dereli, Genlik Kolları Başkanı Murat Kulaç, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve İl Genel Başkanı İsmail Terzi ile bir süre görüşerek kritik sorular sordu.


İl Başkanı Hamdi Uçar 11 kişilik kritik liste içinde yer almadı. Kızılcıklı partiden ayrılırken yaptığı değerlendirmede bir açıklama yapmayacağını belirterek, açıklamaların farklı yorumlanabildiğini söyledi. Kızılcıklı görüşmeler sonrası partililerle vedalaşarak Ankara´ya döndü.


Uçar: Değerlendirmeler


Genel Merkez´de yapılacak


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar görüşmeler sonrası yaptığı değerlendirmede şunları söyledi.


"Bölge Koordinatörü Milletvekili arkadaşımız Sedat Bey kongre süreciyle ilgili teşkilatlarla belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımızla görüşme yaptı. Genel Merkezin kongre sürecine hazırlanması için teşkilattan bilgi aldı. Çok geniş kapsamlı bir görüşme olmadı sadece ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımızla görüştü. Geliş amacı il kongremizle ilgili bir takım çalışmalar yapmaktı. Ertelenen kongre süreci içerisinde bir takım sorunlar ve sıkıntılar oluştu mu oluşmadı mı? Bunların değerlendirmesini yaptı. Ben de Sedat Bey&8217;e süreçle ilgili bilgi verdim.


Birlik beraberliğin sağlanması için bize ne görev düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu söyledim. Birilerinin kazanmasından öte partinin kazanmasının daha önemli olduğunu ifade ettik. Yapılan çalışmaların tabanında hükümet ve delege kime itibar gösterecekse o teşkilatımızın başında olacaktır. Herkesinde buna saygı göstermesi gerektiğini söyledim. Değerlendirmeleri Genel Merkez&8217;de yapacaklar, önümüzdeki günlerde verilen kararı teşkilatlarımıza bildirecekler. Toplantı gayet sıcak bir ortamda geçti. Hiçbir sorun yaşanmadı"


Gülşen: Üçüncü ismin şansını sordu?

Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise görüşmede duygu ve düşüncelerini aktardığını belirterek; "Sedat Bey bize bazı sorular sordu. İki adayın haricinde üçüncü bir aday çıkarsa kazanma sansı nedir? Şeklinde veya adaylar arasında uzlaşı sağlamak adına yapıcı kamuoyunda olumsuz söylemleri devre dışı bırakmak adına güçlendirici çalışmalar ne olur şeklinde sorular yöneltti. Genel merkezimizin görüşü 2009 yılında teşkilatları kongrelere daha motivasyonla bir şekilde genel seçimlere hazırlamak. Sedat Bey de Zonguldak´taki durumu değerlendirerek &8216;Üçüncü bir aday çıkartılırsa kazanır mı kazanamaz mı, süreç nasıl geçer&8217; diye sordu. Bizde bu konuda kendi görüşlerimizi ilettik. Fikirlerimizi ortaya koyduk. Zonguldak çok ilginç bir yapıya sahip olduğunu belirttik. Bu dengelerin korunması gerektiğini, maalesef olumsuz yerli yabancı tartışmalarından uzak durulması gerektiğini söyledik. Zonguldak´ı bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve yapısı farklı insanlarla hoşgörü içerisinde olunması gerektiğini ve çok hassa bir süreçten geçtiğimizi söyledik" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi