Merkezi Almanya´nın Castrop Rauxel şehrinde kurulan “Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği”, noter onayının ardından resmen faaliyetlerine başladı. Devrekliler, ilk faaliyet toplantısını da Marl şehrinde gerçekleştirdi.
Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Bülent Kapucubaş, Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği´nin güçlü bir yönetici kadrosu ile hizmete başladığını ifade ederek, insan ve kardeşlik temalı logosuyla Avrupa´daki tüm Devreklileri ve Türk toplumunu kucaklayarak, güçlü bir sivil toplum örgütü olmayı hedeflediklerini söyledi.
Başkan Kapucubaş, şöyle konuştu:

´´Uzun yıllardan beri hemşehrilerimizin özlemle beklediği bir derneği resmi olarak hayata geçirerek, yönetim kurulu olarak ilk faaliyet toplantımızı gerçekleştirdik. Aylar süren bir alt yapı çerçevesinde, herkesi kucaklayan ve AB normlarına uygun bir tüzük ile hizmete başladık. Heyecanlı ve bir o kadar da temkinliyiz. Çabuk yorulan ve tabela derneği olmak istemiyoruz. Bu anlamda da geniş çaplı hizmet verecek bir tüzüğe sahibiz. Avrupa´daki tüm Devrekli hemşehrilerimize ve vatandaşlarımıza ulaşma adına ciddi çalışmalarımız olacak. Avrupa´da yaklaşık 86 bine yakın hemşehrimiz yaşıyor. Bunları tek çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Derneğimizin logosu ilçemizi sembolize den Devrek Bastonu, ülkemizi temsil eden Türk Bayrağı ve insan odaklı tema ile biri biri ile adeta kenetlendi. Avrupa´da yaşayan insanlarımızın birçok sorunları var. Bunun yanında özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz adına yapılması gerekli çalışmalar var. Bugün, dünya çapında bizim gururumuz Mesut Özil var. Bunlar bizim için değerdir. Derneğimiz, Almanya ile Türkiye arasında da bir köprü vazifesi görecektir. İlçemizin Avrupa´da çeşitli platformlarda tanıtımı için de önemli projeler hazırlayacaktır. Tüm hemşehrilerimizi derneğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz.”
Daha sonra, yönetim kurulu üyeleri derneğin 2015 yılı çalışmalarını değerlendirdiler.
Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan Bülent Kapucubaş, Başkan Yardımcısı Murat Türedi, Yönetim Kurulu üyeleri; Cengiz Kösecik, A. Kadir Karka, Mustafa Yağcı, Ayhan Karaustaoğlu, Necati Akmantar.

Denetleme Kurulu ise; Erol Şile, Ferudun Demir ve Şahin Berber’den oluştu.

Editör: Pusula Gazetesi