Son olarak Hamdi Uçar ile görüşen Bölge Koordinatörü Alev Dedegil ve İl Koordinatörü Ali Ercoşkun, 7 kişiyi Teşkilatlanmadan sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüşmek üzere yarın saat 10.00´da görüşmeye çağırdı.

İlk elemeyi geçip tekrar görüşmeye çağrılan 7 kişi şöyle:

Zeki Tosun, Ali Bektaş, Salih Erbay, Ömer Selim Alan, Mecit Aydın, Celil Uzun, Zülfikar Özcan.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak İl Başkanlığı’nın düzenlediği temayül yoklamasında İl Başkanlığı için isimleri öne çıkan; Zeki Tosun, Ali Bektaş, Salih Erbay, Ömer Selim Alan, Mecit Aydın, Abdülkerim Gün, Celil Uzun, Aytekin Celal Kazancı, Zülfikar Özcan, Kemal Karaca, Faruk Çaturoğlu, Yusuf Yılmaz ve Yahya Ali Ertem, dün Ankara’ya gitti.

AK Parti Genel Merkezi´ne çağrılan isimler, Bölge Koordinatörü Alev Dedegil ve İl Koordinatörü Ali Ercoşkun´un yaptığı mülakatta ter döktüler. Bu isimler arasından seçilecek üç kişi, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun huzuruna çıkacak. Zonguldak İl Başkanı için son kararı, Başbakan Davutoğlu verecek.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula’ya yaptığı açıklamada, “Adaylar ilk görüşmelerini gerçekleştirdi. 15’er dakikadan yapılan görüşmeler sonucu Süleyman Soylu ile yarın görüşecek 7 kişi belirlendi. Bu isimler; Zeki Tosun, Ali Bektaş, Salih Erbay, Ömer Selim Alan, Mecit Aydın, Celil Uzun, Zülfikar Özcan. Son kararı da Başbakanımız verecek” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi