SON DAKİKA(SAAT: 18.39)

Genel Maden İş Üzülmez Delege seçimlerinde Ergin Cin ve Tayfun Demir´in başını çektiği liste 610 oy aldı. Osman Tutkun ve Süleyman Bezir´in listesi 598 oy, Ramis Muslu´nun listesi ise 400 oy aldı.


SON DAKİKA... (SAAT 18:11)

Ergin Cin ile Tayfun Demir’in başını çektiği liste 12 oy farkla seçimi kazandı. Genel Merkez Yöneticisi Osman Tutkun´un delege seçilip seçilemediği henüz netleşmedi. GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu delege seçilemedi.


SON DAKİKA...(Saat: 17.45)
Genel Maden İş delege seçimlerinde kıran kırana yarış sürüyor.
Üzülmez´de Eyüp Alabaş´ın desteklediği Ergin Cin yarışı önde götürüyor.
İkinci sırada Osman Tutkun, üçüncü sırada ise Ramis Muslu var. Muslu´nun delege seçilmesinin zor olduğu belirtiliyor.

SON DAKİKA... (SAAT 17.00)
Genel Maden İşçileri sendikası delege seçimleri sürüyor. Bugün Üzülmez ve Amasra´da seçim yapıldı. Saat 17.00´da sandıklar kapandı. Oyların sayımına başlandı.



Genel Maden İşçileri Sendikası´nın yeni yönetimini belirleyecek olan genel kurul öncesi delege seçimleri başladı.

GMİS Üzülmez Şubesi´nin taban delege seçimleri Üzülmez şubesinde yapılmaya başlandı. Sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başlayan madenciler 3 aday listesinden birini seçecek. Sakin bir havada geçen oy kullanma işlemi sırasında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Genel Maden İşçileri sendikası başkanı adayı Ramis Muslu, "Öncelikle hayırlı olsun diliyorum. Maden işçisine Türkiye Taş Kömürü Kurumuna bölgemize seçimlerde 4 yılda bir kaybeden yok maden işçimiz kazanıyor. Bunun yolu da çalışanlar olarak bu kuruma sahip çıkmaktan geçiyor. Mutlaka çalışan olarak sahip çıkacağız. Önümüzdeki yıllara Türkiye Taş Kömürü Kurumunu daha güçlü bir hale getirmek için mücadele etmemiz gerekiyor. Onun için güçlü lider güçlü yöneticilere sendikamızın ihtiyacı var. Umut ediyorum maden işçisi arkadaşlarım gerekeni yapacaklardır. İşçi sınıfına hayırlı olsun" dedi.

"KAZANMAK ONURSA KAYBETMEK ŞEREFTİR"

Adaylığı hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ramis Muslu, "Seçimin beraberliği yok. Seçimde kazanmak ve kaybetmek var. Ama kazanmak onursa kaybetmekse şereftir. Ben bunların her ikisini de yaşamış birisiyim. Şahsım olarak havzanın beklentilerine cevap verme adına aday oldum" dedi.

Osman Tutkun ise "Genel Maden İşçileri Sendikası´nın seçimleri çekişmeli geçer. Çünkü GMİS seçimleri işçi sınıfına ışık tutan bir seçimdir. Demokratik bir seçimdir. Üzülmez´de bunun tatlı örneği yaşanıyor. Tatlı bir rekabet var" dedi.

Seçimlerde Tayfun Demir, Osman Tutkun ve Ramis Muslu´nun listeleri yarışıyor.



Amasra´da ise Dursun Koç ile Hakkı Arslan yarışıyor...

Editör: Pusula Gazetesi