Zonguldak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi´nin, Türkiye Taşkömürü Kurumu´nun (TTK) işlettiği Zonguldak Limanı´ndan kömür, demir tozu, kil, seramik hammaddesi ve benzeri dökme yük nakliyesi yapılamayacağı yönündeki kararına rağmen Karabük Demir Çelik Fabrikaları (Kardemir), açıktan kömür yüklemeye, çevreyi ve denizi kirletmeye devam ediyor. Kardemir’e uygulanmayan bu yasağın Zonguldak’ın firmalarına uygulanması ise, kendi içinde ayrı çelişki ve sorulara neden oluyor.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararının, Zonguldak Limanı’nın daimi müşterisi durumundaki Kardemir yönetiminin devreye girmesi ve liman gelirlerini kaybetmek istemeyen TTK’nın da sıcak bakmaması nedeniyle uygulanmadığı ileri sürülüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi´nin kararının uygulanması için nasıl bir çalışma yapacağı merak ediliyor.

Terakki ve Bahçelievler Mahalleleri sakinleri ile esnaf ise, özellikle rüzgarlı havalarda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekerek, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararlara rağmen uygulanmamasına tepkili. Daha önceki dönemlerde sorunlarını ilettiklerini belirten vatandaşlar, “Taleplerimiz ve şikayetlerimiz dikkate alınarak karar alınmıştı. İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi´nin aldığı kararın neden uygulanmadığını merak ediyoruz. Tek istediğimiz kararın uygulanması” diye konuştular.

Editör: Pusula Gazetesi