Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen CHP Milletvekili Ali Koçal´ın teşvik paketine yönelik eleştirileri ile Ali İhsan Köktürk´ün Filyos Projesi Taşkın Koruma Projesi´ne yönelik eleştirilerine yanıt verdi.


Pusula´nın sorularını yanıtlayan Polat Türkmen, teşvik paketinde eksiklikler bulunduğunu kabul etti ancak muhalefet partili milletvekillerinin muhalefet yapmış olmak için konuştuğunu söyledi.


Koçal´ın öğretmenlikten geldiğini belirterek sanayiden anlamayacağını ifade eden Türkmen; "CHP politika yapmak için oturup dedikodu üretir" dedi.


Türkmen, Koçal´ın peş peşe verdiği soru önergeleri ve teşvik paketine yönelik getirdiği yorumu değerlendirerek; "Muhalefet soru sormalı, sorsun. Zonguldak´ta maden vardır. Onun kafası çalışmaz. O öğretmendir. Ne anlasın sanayiden? Teşvik iki türlüdür. Bir tanesi 12 tane büyük sektörlerde bütün illere veriliyor. Bunun içerisinde limanlar, demir çelik, tersanecilik ve maden gibi işletmelerin hepsi var. Bu Türkiye´nin her yerinde böyledir. Örneğin, İstanbul´da taş kömürü bulunsa, birinci bölge olduğu için o kömürün işletmesinde teşvikten birinci bölgenin yaralandığı kadar yararlanacak. Diyelim ki, Zonguldak´taki büyük sektörlerde bunu işletiyorsan 3. bölgenin imkânları olduğu kadar ondan yararlanacaksın. Bununla ilgili bilgilenme yapacağım. Çünkü bunlar anlamaz. Ticareti ve sanayi bilmezler. Sadece bu Cumhuriyet Halk Partisi, politika yapmak için oturup dedikodu üretir. İktidar gibi bakamazlar. Bu teşvik iki kademeli bir teşviktir. 4. bölgede yatırım yaparsa daha büyük teşvik alır. Eksik olduğunu herkes biliyor.


Teşvik hazineden yapılacak yatırımlara kaynak aktarmak demektir. Hazine bizim elimizde, borç bizim yükümüz. Davul bizim sırtımızda, tokmakla vuruyorlar. Daha çok verin. Tabii daha çok verin de nerden verelim? Hazineler bizde değil. Suudi Arabistan´ın petrolü bizde çıkmıyor. Nerden verelim? Olduğu kadar verebiliyoruz. Türkiye´nin bütününü göz önünde bulundurarak yapıyoruz" dedi.


CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk´ün, Filyos Projesini hayata geçirmesini sağlayacak temel etkenlerden biri olan Taşkın Koruma Projesi için "Bu gidişle 2014´te değil de, 2064´te hayata geçer´ şeklindeki söylemlerine de cevap veren Türkmen, "Ali İhsan Köktürk´te gayret etsinde daha erken bitirelim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi