Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak eski İl Başkanı Avukat Osman Yayla, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokali’nde düzenlediği sabah kahvaltısında milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Kendisinin siyasetten şahsi bir beklentisi olmadığını belirten Yayla, “Zonguldak’a ve ülkemize hizmet etmek için gönlümden milletvekili adayı olmak geçiyor ve aday adayı olacağım” dedi.

Harun Akın’ın milletvekili olmak için CHP İl Başkanlığı’ndan istifa etmesinin doğal bir hal olduğunu söyleyen Yayla, ancak bu kararı etik bulmadığının da altını çizdi.

“SADECE İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Kahvaltıda yeni yıldan beklentilerini anlatan bir konuşma yapan Avukat Osman Yayla, “Kocaman bir yılı daha tamamladık. Gerçekten ülkemiz, yöremiz, bölgemiz, hatta dünyamız için çok zor bir yıl oldu. Bu yıl bizi, insanımızı, yüreklerimizi çok yordu. Umutlarımızdan çok şey alıp götürdü. Nihayet bitti... Yeni bir yılın başındayız. Hayat devam ediyor ve edecek. Öyle ise geçmişi değerlendirip geleceğe bakmak zorundayız. İnsanımız ve tüm insanlık için kötü olan ne varsa inşallah geride kalmış olur. Bizler yeni yılda; herkes için, her zeminde demokrasi istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü, adalettin her alanda ve kısa süreçte gerçekleşmesini istiyoruz. Bizler, kayırmacılığın, yolsuzluğun, rüşvetin olmadığı, yapanların da hesaba çekildiği bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bizler; dostluğun, kardeşliğin, sevginin hakim olduğu, huzurlu bir yaşam istiyoruz. Bizler; yokluğun, açlığın, işsizliğin gündemde yer bulamadığı bir yaşam istiyoruz. Bizler; çalışmak, üretmek, hakça bölüşmek istiyoruz. Bizler; neşeyi de, tasayı da birlikte yaşayan bir milletin geleceğe güvenle bakan bir bireyi olmak istiyoruz. Bizler; asayişin sağlandığı, kadını, erkeği, genci, yaşlısı mutlu olan, kavgaların, cinayetlerin olmadığı, huzurlu, güvenli bir toplum olmak istiyoruz. Artık acılar yaşamak istemiyoruz. Bu yönde herkesin üzerine düşen görevleri mutlaka yapmasını istiyoruz. Bizler; gelecek kaygısı yaşamak istemiyoruz. Bizler; insan hak ve hürriyetlerin kısıtlanmadığı, iktidarı ve muhalefeti ile birlikte ülkesinin, vatandaşının mutluluğu için çalışan bir yönetim tarzı istiyoruz. Coğrafi bölgemiz, sınırlarımız kan gölüne dönmüştür. Çoğu İslam ülkelerinde iç savaş vardır. Halk, çocuklar, kadınlar adeta katledilmektedir. İnsanlık adına utanç verici, kahredici bu olayların artık son bulmasını yürekten istiyoruz. Bizler; ülkemiz ve bölgemizde birikmiş sorunların acilen çözülmesini, halkın refaha kavuşturulmasını istiyoruz. Kömürle anılan Zonguldak, adeta kömür üretimi krizine sokulmuştur. İşçisi ve işvereni ile bu sorunun ivedilikle çözülmesini istiyoruz. Kentimizin hava kirliliğinden ulaşıma kadar pek çok sorunu vardır, sorunlar dosyalar halinde yetkililerin dolaplarında bekletilmektedir. Dosyaların raflardan indirilip sorunların acilen çözülmesini istiyoruz. Esasen çok şey istemiyoruz. Sadece insanca yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

2015 yılında yapılacak olan genel seçimlerin ülke için önemli olduğunu belirten Yayla, “Tabii ki bu seçimler sonunda ülkeyi idare edecek hükümet kurulacak, ülkenin kaderi, geleceği bu seçimlerde belirlenecektir. Değerli arkadaşlarım; siyaset ayrı bir olaydır. Siyaset bir gönül işidir, hizmet işidir. Kendini halkına adayacak insanların işidir. Siyaset, bir meslek değildir. Bu nedenlerle siyasette istikbal arayanlara, rant için siyaset yapanlara artık bu fırsatlar tanınmasın istiyoruz” dedi.

“HALKIMIZA HİZMET ETMEK İÇİN ADAYIM”

Kahvaltıda kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Yayla, “Milletvekili adayı mısınız?’ sorusuna, “Ben de sizinle beraber gönlüme bu soruyu sordum. Gönlümden geçeni söylüyorum, evet, halkımıza hizmet etmek için milletvekilliğine adayım. Yıllardır aktif ve pasif olarak siyasetin içerisindeyim ve artık ülkemize ve Zonguldak’a daha iyi hizmet etmek istiyorum. Adaylık sürecimi, partimizin kararları doğrultusunda değerlendireceğim. Ancak artık ben iktidar olmayan bir partide çalışmak istemiyorum. Bu alanda da gerçekten yoruldum. Bana CHP Olağanüstü İl Kongresi’nde İl Başkanı adayı olmam yönünde CHP’den büyük bir kesim geldi. Ancak ben milletvekili aday adayı olmayı düşündüğümden dolayı bu teklifi kabul etmedim. Eğer aday olsaydım, İl Başkanı olurdum. Ancak oradan istifa edip milletvekili adayı olmak benim için doğru olmazdı. Bu açıdan bakıldığında Harun Akın’ın İl Başkanlığı’ndan istifa edip milletvekili adayı olmak istemesi normal bir karardır, ancak bence etik bir karar değildir” dedi. CHP eski İl Başkanı Osman Yayla, CHP’nin iktidara gelmesi için mevcut yönetimin yeterli olup olmadığı sorusuna, “Bu soru biraz zor bir soru, ancak bunun için şunu diyebilirim: Mevcut yönetim ile iktidara gelmeyi umut ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi