Zonguldak Belediye Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında dün gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu’ndaki toplantıda öne çıkan en önemli konu, Lavuar Alanı Projesi’nin içinde yer alan giysi pazarına İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Polis Merkezi ve Ekipler Amirliği hizmet binasının reddedilmesi oldu. Toplantıda, Zonguldak Belediyesi’nin 2014 mali yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Toplantıda Trafik Komisyonu’nda bulunan Şenol Şanal’ın Belediye Başkan Yardımcılığı’na getirilmesi nedeniyle komisyonda boşalan yere Süleyman Özdoğan seçildi. Mecliste, MHP Meclis Üyesi Salih Alemdar’ın komisyonlara seçilmek istemesi dikkat çekti.

Mülkiyeti TTK’ya ait olan, lavuar alanının bin 500 metrekare alanına takas yoluyla Polis Merkezi ve Ekipler Amirliği hizmet binası yapımına İmar Komisyonu rapor hazırladı. İmar Komisyonu raporunda, lavuar alanına Polis Merkezi ve Ekip Amirliği hizmet binası yapımına ret kararı verdi. Meclisin de ret kararı aldığı Polis Merkezi ve Ekipler Amirliği Hizmet Binası, Lavuar alanına yapılmayacak. Komisyon Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Turhan Demirtaş’ın meclise sunduğu Komisyon raporunda, “Takasa ve plan değişikliğine konu olan polis merkezlerinin kolay ulaşılacak yerlerde bulunması, caydırıcılık ve şeffaflık yönünden de görülür yerlerde olması arzu edilir. Mevcut olan polis merkezlerinin afet riski altında olduğu ve otopark hizmeti veremeyecek durumda oldukları bilinmektedir. Yapılması planlanan polis merkezinin şehir merkezine yakın olması ve anayollara yakın olması sebebiyle suçların azalmasına neden olacağı görüşündeyim. Plan değişikliğinin planı belli ama projesinin bütünlüğünü bozacağı yönündeki görüşlere katılmıyorum. Zira lavuar alanının yapılması için proje yarışması düzenlendi ama yıllardır hiçbir çalışma yapılmadı. Yıllardır bir çivi bile çakılmadı. Yöneticilerin söylemlerinden ve basında yer alan haberlerden de anlaşılmaktadır ki bu proje yapılmayacak, bu proje uygulanmayacak. Plan ve projenin bütünlüğünü bozacağına inanmıyorum, kamu arasında plan değişikliğinin reddine katılmıyor ve karşı oy kullanıyorum” açıklaması yer aldı.

Lavuar alanına yapılması planlanan Polis Merkezi ve Ekip Amirliği Hizmet Binası konusunda mecliste söz alan MHP Meclis Üyesi Salih Alemdar, “Geçmiş zamanlarda lavuar alanının yeşil alan olarak kullanılması ve seçim dönemlerinde de partilerin orada bulunan köprünün kaldırılıp çevresinden yol ve kavşakların geçmesi yönünde projeleri vardı. Daha önceleri ilimizde valilik yapan valilerimiz kamu kurumları binaları için bir adres göstermişlerdi. Kamu kurumlarının 69 Ambarları’nın olduğu yöne yapılması ve şehrin de o yöne kaydırılması yönünde tavsiyeleri vardı. Bana göre Lavuar alanına veya diğer söylenen yere polis merkezi yapılması yerine bunun 69 Ambarlarına veya daha farklı bir yere kaydırılması daha uygundur. Burada görev yapan valilerimiz de ilimizin sorunlarını biliyorlardı ve önerileri de bizim için çok önemlidir. Bu konuda biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak komisyonun almış olduğu karar doğrultusunda oy veririz” dedi.

CHP Meclis üyesi Şenol Şanal’ın Belediye Başkan Yardımcısı olması sebebiyle Trafik Komisyonu’nda boşalan yere oy çokluğu ile Süleyman Özdoğan getirildi.

Belediye Meclisi’nde Zonguldak Belediyesi’nin 2014 Mali Yılı Gelir ve Giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Denetim Komisyonu’nun 5 kişiden oluşması konusunda oy çokluğu sağlandı. Denetim Komisyonu, mecliste yapılan seçimle belirlendi. Denetim Komisyonu’na Tahsin erdem, Mehmet İzzet Türkçelik, Cevat Bulut, Abdullah Karagüzel ve Mustafa Çağlayan seçildi.

Mecliste kurulan komisyonlarda yer almak istediğini de dile getiren MHP Meclis Üyesi Alemdar, “Biz MHP olarak komisyonlarda olmak istediğimizi daha önce de belirtmiştik ve bu ‘yasa gereği olmaz’ denilerek gereksiz bir gerekçe ile reddedildi. Biz şu anda oluşan boşlukla yapılan yanlışın düzeltilmesini ve Hasan Şenol kardeşimizin Trafik Komisyonu’na seçilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Meclis Başkanı Muharrem Akdemir, Alemdar’ın konuyla ilgili yasaları ve yönetmelikleri daha iyi incelemesi gerektiğini belirterek, daha sonraki dönemlerde konuyu tartışabileceklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi