Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Zonguldak İl Başkanlığı, Doğu Türkistan’da Çin zulmünden kaçarken, Tayland’a sığınan 300 Uygur Türkü’ne Türkiye’de sığınma hakkı verilmesi için imza kampanyası başlattı.
Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı Dairesi önünde, “300 Uygur Türk’ü Türkiye’ye Gelsin” sloganı ile stant açıldı. Stant açılışında konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Zonguldak İl Başkanı Özgür Kurt, “Doğu Türkistan’da yaşayan 300 Türk kardeşimiz, Çin devletinin zulmünden kaçarak, Tayland’a sığınmışlardır. Türkiye’ye de sığınma talebinde bulundular ve Türkiye şu ana kadar yapılan talebe cevap vermedi. Eğer Türkiye, bu Türk kardeşlerimizi kabul etmezse, Müslüman olan bu kardeşlerimiz Çin’e iade edilecekler ve kurşuna dizilerek, infaz edileceklerdir. Biz de bu noktada Uygur Türklerinin ülkemize alınması için imza kampanyası başlattık. Bütün vatandaşlarımızı ellerini taşın altına sokmaya ve imza atmaya davet ediyoruz. Bugün bu nedenle buradayız” dedi.

İmza kampanyasına destek veren vatandaş Hasan Aydemir ise, “Soydaşlarımız öldürülmesin, Türkiye sahip çıksın. Suriyeliler, Iraklılar alınıyor da niye bizim Uygur Türklerimiz alınmıyor Türkiye’ye? Ülkemizde onlara yer yok mu? Var, kampanyaya imza attım, Türkiye’ye gelmelerini istiyorum. İstiyorlarsa, bir daire veririz onlara Zonguldak’ta” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi