Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası´nın Ankara Sanayi Odası ve Belçika Voka Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğü "Fikri ve Sınai Haklar Projesi" çerçevesinde Fikri Haklar Eğitimi Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu´nda başladı.


Ankara Patent Bürosu Genel Müdürü M. Kaan Dericioğlu´nun verdiği eğitimde marka ve patenttin önemi anlatıldı. Bir ürünün markasının büyük bir sorumluluk olduğunu anlatan Dericioğlu; "Marka bir işletmenin parmak izi gibidir" diyerek fikir ürünleri ile ilgili şunları söyledi:


"Bir biçim kazandırılarak ifade ediliş ürünler fikir ürünü olarak adlandırılır. Korunabilir fikir ürünleri; eserler, buluşlar, endüstriyel tasarımlar, entegre devre topografyaları, markalar, coğrafi işaretler, ticaret unvanları, işletme adları, internet alan adları olarak örneklenebilir.


Eser, buluş, endüstriyel tasarım, marka, coğrafi işaret vb. oluşturan kişi fikir ürünü sahibi olarak adlandırılır. Fikir ürünü sahibin manevi hakları devredilemez, ekonomik haklar devredilebilir, kiraya ya da ödünç verilebilir."


İki gün sürecek eğitimde Dericioğlu; Buluşalar ve patent, ticaret unvanları, endüstriyel tasarımlar, markalar, coğrafi işaretler, fikir ve sanat eserleri, davalar ve cezalar, işletmelerde fikri hakların yapılanması, patent teşvik sistemi ve istatistikler hakkında geniş bilgiler verecek. Eğitime Ankara Sanayi Odası Proje Koordinatörleri Aybars Erdemli, Çağla Zeybek ve Ramazan Çığlı katıldılar.

Editör: Pusula Gazetesi