FENER ANADOLU LİSESİ’NE PETANK PİSTİ YAPILDI

Dünyanın birçok ülkesinde milli ve uluslararası federasyonları ile Akdeniz Oyunları´ndaki resmi branşlarından olan Bocce’nin Petank disiplinin Zonguldak’ta oynanması için Fener Anadolu Lisesi özel bir saha oluşturdu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Abdullah Demir’in öncülük ettiği Petank branşının oynanabilmesi için Okul Müdürlüğü, Zonguldak Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin desteğiyle Okul bahçesinde özel bir alan yapıldı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeli ve öğrencilerin işçiliğiyle yapılan saha son rötuşların ardından hazır hale getirilecek.

Abdullah Demir’in Başkanlık yaptığı Zonguldak Demir Tenis Hokey Gençlik Spor Kulübü, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu’na faaliyetlere katılmak için resmi başvurusunu yaptı.

2015’TE FAALİYETLERE KATILACAĞIZ

Konu hakkında açıklama yapan Zonguldak Fener Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Abdullah Demir şu ifadelere verdi, “Fener Anadolu Lisesi olarak Bocce sahasını yapmaya çalıyoruz. Okuldaki sporcularımızdan Zonguldak Demir Tenis Hokey Gençlik Spor Kulübü’nü oluşturmuştuk.

Çok kolay bir spor petank stili, okullarda oynanabilen bir spor branşı. Petank Boccenin bir dalı. Ortaokullarda ve Liselerde Türkiye Şampiyonası yapılıyor. Bizde buna istinaden bir saha yapmaya karar verdik. Okul Müdürümüz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Zonguldak Belediyesi ve İl Özel İdaresi’nin desteğiyle Petank sahamızı oluşturduk. Çocuklarda zevk alarak bu branşı yapıyor. Sadece halının üzerinde yapıyorduk, öğrencilerimizde bu spora bir eğilim olduğu için sahaya ihtiyaç duyduk. 2015 sezonunda Federasyonun faaliyetlerine katılacağız, başvuruda bulunduk kulüp olarak ve tescil edildik. Yakın zamanda da Kulüp faaliyetlerine başlayacağız. Bu branşta Dünya üçüncülüğü bulunan İslam arkadaşımızla sporcularımızı çalıştıracağız. Çaycuma’da bu branş başlamıştı, bizde merkezde bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. “ dedi.

Editör: Pusula Gazetesi