Zonguldak eski Belediye Başkanı, Bartın eski Milletvekili, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, 2002 yılında ara verdiği aktif siyasete yeniden dönme aşamasında. Bartın’daki yerel gazeteleri ziyaret eden Çakan, Bartın Pusula Gazetesi’ne de ziyarette bulundu.

Çakan, tekrar siyasete dönmesi için üzerinde yoğun baskı olduğunu belirterek, “Halkımızdan, arkadaşlarımızdan ve bizi tanıyan, bilen, seven birçok kişiden bu konuda çok talep var. Ben de bu talepler üzerine çeşitli ziyaretlerde ve temaslarda bulunup görüşmeler yapıyorum. Bu görüşmelerimin sonucunda siyasete dönmem konusunda büyük bir arzu olduğu kanaatine vardım. Yüzde 100 karar vermedim. Değerlendirme aşamasındayım. Vatandaşlarımızla konuşuyorum. Yaptığım görüşmelerin ve değerlendirmelerin sonucunda kararımı verip, yönümü belirleyeceğim” diye konuştu.

“PARTİLERLE TEMASIM YOK”

Şu ana kadar hiçbir partinin yerel ve genel merkez düzeyinde hiçbir yetkilisiyle kendisinin siyasete girmesi ile ilgili bir konuşma yapmadığını da belirten Çakan, “2002’de Anavatan Partisi sonrası hiçbir siyasi partiye üye olmadım. Şimdi de üye değilim. Yeniden aktif siyasetin içinde yer alıp-almayacağım ve hangi partiden siyasete gireceğim konusu önümüzdeki günlerde belli olacak. Şu anda kesin bir şey yok” değerlendirmesinde bulundu.

Siyaseti özlediği gözlenen Çakan, “Siyaset yaptığım dönemde hiç kavgacı olmadım. Biz hizmet politikası yaptık. Parti politikamız, bölgesel ve yerel politika ile ters düşerse, yöremizi ve bölgemizi ön planda tutan bir anlayışla çalıştık. Hiçbir zaman ‘ben’ demedim, hep ‘biz’ dedim. Biz hizmet şiarıyla, menfaat beklemeden siyaset yaptık” diye konuştu.

Çakan, siyaset yaparken iktidar-muhalefet ayrımı yapmadığını belirterek, “İktidar ile muhalefet yerel, bölgesel ve ülke menfaatleri söz konusu olduğunda birlikte hareket etmeli, edebilmeli. Birlikte çalışarak hizmet vermeli. Doğrusu budur. Biz geçmişte böyle yaptık. İktidar partisi milletvekili, hizmet konusunda muhalefet belediyesini alıp bakana gitmeli, gidebilmeli” dedi.

Kendini aldığı yetkiden çok sorumlu hisseden bir siyasetçi olarak tanınan Zeki Çakan, siyaset yaptığı dönemde örnek bir ekibe sahip olduğunu da belirtirken, “Çok iyi bir kadromuz vardı. Böyle güzel bir kadroyla yeniden siyaset yaparak, halkımıza hizmet etmekten mutluluk duyarım” dedi.

BAKANLIK 17’NCİ GÖREVİYDİ

Zonguldak’ta 1950 yılında doğan Zeki Çakan, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesi´ni bitirdi. Zonguldak Belediyesi İşletmeler Müdürlüğü, Devlet Bakanlığı Danışmanlığı, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı Müşavirliği, Türk Motor Sanayi ve Ray Sigorta Yönetim Kurulu Üyeliği, Zonguldak Belediye Başkanlığı, 20 ve 21’inci Dönem Bartın Milletvekilliği, Anavatan Partisi Grup Başkanvekilliği, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası olan Çakan’ın en son görevi olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ,bürokraside ve parti içinde üstlendiği diğer görevlerle birlikte 17’nci göreviydi.

Haziran 2015’te yapılması beklenen genel seçimler yaklaşırken, Zeki Çakan’ın çıkışının Zonguldak ve Bartın siyasetine hareket getirmesi bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi