İstanbul´da muhasebe bürosunda çalışırken 2 yıl önce lenf kanserine yakalanan 43 yaşındaki Kader Ülema, eşinin memleketi Zonguldak´taki Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde tedavi görerek hastalığı yenmeye çalışıyor. Ülema, sağlığına kavuşup yeniden çalışmak istediğini söyledi.
Kader Ülema, 13 yıl önce tatil için gittiği Marmaris´te, aşçı olan Hüseyin Ülema ile tanışıp evlendi. İstanbul´a yerleşen ve 2 çocukları olan çiftin mutluluğu, Kader Ülema´nın 2 yıl önce kulağının arkasındaki şişlik nedeniyle gittiği İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde lenf kanseri teşhisi konulmasıyla bozuldu. Işın ve kemoterapi tedavisi gören Kader Ülema, 1 yıl önce eşinin memleketi Zonguldak´taki BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi´nde tedavi görmeye başladı. Tedavisi devam ederken 6 ay önce yüz felci de geçiren Kader Ülema, tedavisini sürdürerek hastalığı yenmek için mücadele veriyor.
Eşinin, hastalığı nedeniyle çalışmayı bırakıp kendisine baktığını, ancak bu sırada maddi yönden zor günler geçirdiklerini anlatan Kader Ülema, şöyle dedi:
"Tedavim çok ağır geçiyor. Bazen haftanın 4 günü hastanede yatarak kemoterapi görüyorum. Başka bir yerden de gelirimiz yok. Komşularımızın, eşimizin, dostumuzun yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Hastalığı yenip yeniden ayağa kalkmak ve çalışmak istiyorum. 2 yılda hayatımız tamamen değişti. Fiziken de değiştim. Saçım yok, yüzüm değişti. Bazen eski fotoğraflarıma bakarak ağlıyorum. Eşim ve çocuklarım bana destek oluyorlar, moral vermeye çalışıyorlar. Ama onlar da çok üzülüyor. Ben yeniden İstanbul´a gidip iyi bir hastanede tedavi görmek istiyorum."
48 yaşındaki Hüseyin Ülema ise, eşinin evde bakıma muhtaç olması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü´ne başvurduğunu belirterek, "Bu aydan itibaren 800 lira evde bakım maaşı bağlanacağı söylendi. Onu bekliyoruz. Eşimi yalnız bırakamıyorum. Onun bir an önce iyileşmesini istiyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi