11 Haziran 2009 tarihi Gelik İşletmesi´nde incelemelerde bulunan TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, Sosyal Tesis yapımı için, uygun olabilecek alanları belirlediler.
TTK İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Tuğrul Yıldız, GMİS Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, Karadon Müessesesi Müdür vekili Murat Köseoğlu ile GMİS Karadon Şube Yöneticilerinin de bulunduğu incelemeler sonunda Gelik İşletmesi girişinde yer alan otoparkın bulunduğu alan üzerinde fikir birliğine varıldı. Önümüzdeki günlerde inşaatına başlanacak sosyal tesis, maden işçisinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet verebilecek standartlarda yapılacak.
GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, Gelik İşletmesi&[#]8217;nde uzun süredir yaşanan sosyal tesislerin yapımı için TTK Genel Müdürlüğü ile birlikte başlattığımız çalışmalarda sona gelindi. Gelik, maden işçisine yakışır bir sosyal tesise kavuşacak. Sosyal tesisisin çağa uygun hizmet verebilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Sosyal tesiste; tertip yazıhanelerinden banyolara, giyinme yerlerinden işletme birimlerine, dinlenme salonlarından lambahanelere kadar maden işçilerimizin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayacakları bölümler bulunacak. Sosyal tesisisin yapımı için büyük çaba harcayan başta TTK Genel Müdürü Dağdelen´e ve katkı veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi